Hjemmelavet barbecue sauce med Jack Daniels Tennessee Honey

Grundlovsdag er en dag, hvor politikere holder taler og fortæller folk det, de tror, de gerne vil høre, mens andre går i haven.  Det er dejligt, at der er så mange, der har fri i dag, og at butikkerne holder lukket. Der bliver røg over Danmark i aften, når grillene tændes, og grillmaden bliver altså ikke ringere af en god, hjemmelavet barbecue sovs.

Opskriften kommer længere nede, men først er der en lille historie, der hører til.

Det var nemlig noget af en fejl, at jeg købte den flaske. Altså det vil sige: jeg havde ikke læsebrillerne med i Netto. Derfor blev jeg så vældigt glad, da jeg så, de havde Jack Daniels Tennessee Whiskey på tilbud. Mr. Daniels var med os på rejsen i USA, og det kunne da være så hyggeligt med en lille spids, der smagte af ferie.

 

Det var bare ikke en almindelig Jack Daniels, der var på tilbud. Det så jeg, da jeg kom hjem og havde fået brillerne på. Det var en Jack Daniels med honning.

En sød en og ikke en lille skarp. Det kunne jeg ikke se uden briller, da jeg kiggede over kassebåndet i Netto til hylden med alkoholiske fristelser.

Google måtte træde til med hjælp og bistand. Det viste sig faktisk, at man kan bruge Tennessee Honey til mange ting. Ikke mindst til blandede drinks med lime, ginger beer og masser af is – en variation af Dark & Stormy.

Men også til barbecue sauce. Sådan en prøvede vi at lave i søndags i en enkel version med kun ganske få ingredienser. Den bliver rigtig, rigtig god. Den let røgede whiskysmag er perfekt i en barbecue sovs, og du kan godt lave den uden Tennessee Honey, hvis bare du har whisky og honning i huset.

Til en portion skal man bruge:
1 dl ketchup
1/4 dl Jack Daniels Tennessee Honey (kan erstattes af samme mængde whisky og en skefuld honning)
2 tsk Worcestershire sauce
1 tsk hvidløgspulver (jeg bruger den fra Lidl)
1 tsk løgpulver (jeg bruger den fra Tiger)
1/2 tsk sambal oelek eller hot sauce

Find det hele frem og rør det sammen. Lad det stå og trække lidt, og det er klar til brug.

Vi brugte det til søndagens restemad. Lørdag havde vi fået kylling stegt på grillen med melonsalat og nye kartofler, og søndag skulle vi varme kyllingerester og lave brasekartofler af de sidste kartofler.

Jeg smurte noget af barbecuesovsen på de stykker, der skulle varmes. Resten af sovsen spiste vi til brasekartoflerne – som en slags luksus-ketchup.

Det er den bedste barbecue sovs, jeg nogensinde har smagt, og den skal bestemt prøves igen.

Der kan altså godt komme noget godt ud af, at man glemmer sine briller.

God Grundlovsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Hjemmelavet barbecue sauce med Jack Daniels Tennessee Honey”

Der er lukket for kommentarer.