Hjemmelavet barbecue sauce med Jack Daniels Tennessee Honey

En superenkel og krydret barbecuesovs, man kan røre sammen på et par minutter. Den hemmelige ingrediens er Jack Daniels Tennessee Honey.

Før vi kommer til opskriften, er der en lille historie, der hører til.

Det var nemlig noget af en fejl, at jeg købte den flaske Jack Daniels.

Altså det vil sige: jeg havde ikke læsebrillerne med i Netto. Derfor blev jeg så vældigt glad, da jeg så, de havde Jack Daniels Tennessee Whiskey på tilbud. Mr. Daniels var med os på rejsen i USA, og det kunne da være så hyggeligt med en lille spids, der smagte af ferie.

Det var bare ikke en almindelig Jack Daniels, der var på tilbud. Det så jeg først, da jeg kom hjem og havde fået brillerne på. Det var en Jack Daniels med honning. En sød en og ikke en lille skarp. Det kunne jeg overhovedet ikke se uden briller, da jeg kiggede over kassebåndet i Netto til hylden med alkoholiske fristelser.

Google måtte træde til med hjælp og bistand, for hvad skulle jeg stille op med sådan en sød sag? Det viste sig, at man kan bruge Tennessee Honey til mange ting. Ikke mindst til blandede drinks med lime, ginger beer og masser af is – en variation af Dark & Stormy.

Men den er også den ‘hemmelige ingrediens’ i en barbecue sauce. Og den bliver rigtig, rigtig god. Den let røgede whiskysmag er perfekt i en barbecue sovs, og du kan godt lave den uden Tennessee Honey, hvis bare du har whisky og honning i huset.

Til en portion skal man bruge:
1 dl ketchup
1/4 dl Jack Daniels Tennessee Honey (kan erstattes af samme mængde whisky og en skefuld honning)
2 tsk Worcestershire sauce
1 tsk hvidløgspulver (jeg bruger den fra Lidl)
1 tsk løgpulver (jeg bruger den fra Tiger)
1/2 tsk sambal oelek eller hot sauce

Find det hele frem og rør det sammen. Lad det gerne stå og trække lidt, og det er klar til brug.

Det er den bedste barbecue sovs, jeg nogensinde har smagt, og den skal bestemt prøves igen.

Der kan altså godt komme noget godt ud af, at man glemmer sine briller.

God Grundlovsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Hjemmelavet barbecue sauce med Jack Daniels Tennessee Honey”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: