Opskrifter med søde kartofler

Jeg tror snart, jeg kunne skrive en bog om søde kartofler, for efter først at være lidt tvivlende – sådan lidt ‘hvad skal man da med dem?’ – er jeg blevet overbevist fan af søde kartofler, og jeg har lavet rigtig mange forskellige retter med dem.

En virkelig nem og lækker udgave er den her med honning, chili og limesaft.

Man skal bruge:
Søde kartofler
Chiliflager
Flydende honning
Olivenolie
Limesaft
Salt og peber

Vask kartoflerne og skær dem over på den lange led. Skær tern ned i dem med en lille skarp kniv – pas på ikke at skære dem over. Smør overfladen med olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen på 200 grader en lille halv times tid.

Tag fadet ud, drys med chiliflager og dryp med flydende honning. Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter.

Server de bagte kartofler med limebåde til.

Søde kartofler er faktisk ret sunde, selvom de er søde, så hold dig ikke tilbage. Der er masser af fibre, gode mineraler og vitaminer i dem. De bedste er dem, der ikke er for store. De største kan godt blive lidt træede i midten og egner sig bedst til mos.

Her er lidt flere opskrifter til inspiration:

Søde kartofler med citron og kanel

Søde kartofler i fad med sprødt ostelåg

Bagte søde kartofler med rosmarin og parmesan

Små toppe af søde kartofler

Og til sidst en tærtebund af revne, søde kartofler.

Amerikanerne bruger også søde kartofler i kager og desserter. Det har jeg ikke prøvet endnu, men det skal nok komme.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Opskrifter med søde kartofler”

  1. De ser dejlige ud, dine retter. Jeg har også opdaget denne grøntsag og lavet forskelligt af dem. I morgen skal jeg lave forskellige mezze til en fest. Ottolenghi holder igenigen for og en mezze er ” mosede søde kartofler med limesalsa”. Fritter af sweet potatoes er også dejlige..
    I Jerusalem fik jeg fornylig en aldeles fremragende sweetpotato-soup. Spurgte ind til ingredienserne og fik oplyst spidskommen og Pernod. Den vil jeg forsøge at eftergøre. Grøntsager er mageløst mangfoldige og giver mange variationer.

    Like

    1. Limesalsa lyder dejligt, og det lyder spændende med pernod i suppen – det giver vel sådan en lidt fennikelagtig smag? Jeg ville gerne besøge Jerusalem en gang – det er sådan et mytisk sted, man næsten ikke tror, findes i virkeligheden 🙂

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: