Søde kartofler i fad med sprødt låg

Efterårsorange mad. De søde kartofler med det smukke, orange indre kan bruges til meget andet end bagte, søde kartofler. Her er opskriften på søde kartofler i fad – let krydrede, bløde, søde og møre og med sprødt låg.

 

Man skal bruge:
500 g søde kartofler
1 generøs spsk smør
2 fed presset eller revet hvidløg
1 tsk timianblade
1 dl bouillon
En håndfuld revet cheddar
1 håndfuld grov rasp
Salt og peber

Skræl de søde kartofler og skær dem i tern – ca 1,5 x 1,5 cm. Smelt smørret og rør det med hvidløg. Bland kartoffeltern og smørblandingen i et ovnfast fad. Drys med timian, salt og groftkværnet peber. Hæld bouillonen over.

Riv osten og drys den over kartoflerne, og drys så med raspen. Du kan bruge en anden ost end cheddar – men en anden ost er jo ikke orange, og det helt orange fad er så fint.

Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen på 200 grader i en halv times tid. Nu er kartoflerne møre, og så skal folien af, og retten skal bage videre, til låget er sprødt. Du kan eventuelt give retten et skud varmluft nu – så går det hurtigt.

Uhyre enkelt og meget lækkert. Bløde og søde, let krydrede kartofler under et knasende sprødt låg.

De søde kartofler er godt tilbehør til stort set alle slags kød. Og så er retten så dejligt, lysende orange. En ret, der passer i farven til de dalende, sidste efterårsblade og til den tidligt nedgående sols varme glød.

Efteråret er en smuk tid – når det ellers arter sig.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: