Lækkert tilbehør med søde kartofler

De store, søde kartofler har de alle vegne, og når man køber dem, ender de oftest med at blive brugt i kartoffelmos eller som fritter. Fritter og mos er da også godt, men skal man lave dem til lidt ‘fint’ tilbehør, har jeg et godt forslag. Små, søde toppe.

Jeg lavede dem i går og brugte:
1 sød kartoffel på 700 gram
25 g smør
2 spsk ahornsirup
1/2 tsk salt
1 æg
1 drys majsmel

Af øvrigt udstyr skal man bruge:
1 vådt viskestykke
1 mikroovn
1 sprøjtepose
Bagepapir

Prik kartoflen med en gaffel, pak den ind i et vådt viskestykke, og bag den helt mør i mikroovnen. Jeg giver kartoflen fuld skrue i intervaller af 5 minutter, til den er mør. Vend den, når mikroovnen plinger. Bagetiden afhænger af kartoflens størrelse. Den her tog fire gang fem minutter, men den var jo også på 700 gram.

Mos kartoflen (pil skrællen af først…). Rør mosen med salt, ahornsirup, smør og æg. Ahornsiruppen fremhæver den søde kartoffelsmag.

Gør en bageplade klar med bagepapir og drys papiret med lidt majsmel. Så hænger toppene ikke i.

Kom mosen i en sprøjtepose og lav fine små toppe. Bag dem i ovnen på varmluft og 180 grader, til de bliver gyldne i toppen. (Mine blev  måske en anelse for ‘gyldne’ – jeg var lige ude og tage vasketøjet ned, og så…)

Toppene er dejligt tilbehør til mange ting. Til steg, til kylling, til skinke – til alle de retter, hvor et lille sødt pift er med til at fremhæve smagen.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lækkert tilbehør med søde kartofler”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: