Trængsel foran drivhuset

Måske du husker, jeg besøgte Gartneriet Råhøj i september? De fine trifolium planter – kløverplanterne, som jeg fik med hjem derfra, holder sig fint endnu.

Det skulle de også kunne – det er jo planter, der kan overvintre. Er det koldere vintre, fryser de tilbage, men de kommer igen. I år er de kun blevet lidt mindre og mere kompakte, og de står stadig, så man kan se deres fine farver og tegninger.

Det er planter, der holder, hvad de lover.

Også stenurten fra Gartneri Råhøj – de grønne her – kan overvintre. De er vokset så meget, at de skal deles, når det igen bliver udevejr og tid til deling af planter. Det er en meget taknemmelig plante, der kan tåle lidt af hvert.

Det er nu dejligt, når planter er mere end et-årige.

Der er trængsel på forpladsen ved drivhuset. Potterne med forårsløg var begyndt at skyde frem inde i drivhuset, og så er det tid til, at de skal ud. De er lettest at holde øje med, når de står lige der, hvor man kommer forbi hver dag. Senere flytter jeg dem lidt omkring, men egentlig nyder jeg det lette kaos på forpladsen, hvor jeg hver dag bliver mindet om løftet om bedre tider forude. Og så længe, jeg lige kan kante mig ind i drivhuset, går det nok.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: