Bagte søde kartofler med rosmarin, parmesan og en god klat smør

I lørdags lavede vi de langtidsstegte, krydrede andelår igen. De andelår, der er krydret med julekrydderier – ingefær, allehånde, kardomme, appelsin og portvin. Tilbehøret var inspireret af sidste uges fyldte, bagte kartofler.  Fyldte, twice-baked, søde kartofler.

De havde sådan nogle kæmpestore og flotte søde kartofler hos grønthandleren, som jeg ikke kunne stå for. Lad mig bare sige det med det samme. De mindre søde kartofler er bedre. De store tager alt for lang tid om at blive bagt, og de er en anelse træede i midten.

Men pyt – den enorme kartoffel stod i ovnen sammen med andelårene og fik den tid, den havde behov for.

Derefter blev den udhulet, og mosen blev rørt med salt og peber, friskhakket rosmarin, parmesan (grana) og en god klat smør. Mosen blev puttet tilbage i skallen, og så fik det hele en gang blæst i ovnen. 200 grader og varmluft, mens jeg lavede sovsen til andelårene.

Sammen med rosenkål var det rigtig godt tilbehør.

Næste gang laver jeg det dog af nogle mindre søde kartofler. Og køber dem et sted, hvor man betaler per kilo og ikke per styk. Det er jo klart, at man så vælger den største, ikke?

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Bagte søde kartofler med rosmarin, parmesan og en god klat smør”

  1. Mumsfilibaba med mumsfilibaba på toppen og så med min yndlings grøntsag, som så giver et ekstra mumsfilibaba
    God Onsdagsdag til alle i og omkring Skivholme

    Like

Der er lukket for kommentarer.