Hverdagsmad med vintergrøntsager

Rodfrugter og græskar er i sæson, som jeg også skrev om i går.

Og det er da også skønne og smagfulde grøntsager. Men der skal variation til – ellers bliver det for kedeligt. Her er en række af mine yndlingsopskrifter med især rodfrugter. En række græskaropskrifter tager vi en anden dag.

I går skrev jeg om at friske de ovnbagte grøntsager lidt op med citronskal og rosmarin.

Men der er mange andre dejlige måder at spise de lækre og sunde grøntsger. For eksempel rodfrugtmos eller gratinerede rodfrugter.

Billede2

Så er der alle retterne, hvor rodfrugterne indgår som en bærende del:

Nordisk vinterkylling med rodfrugter

Skinkemignon og rodfrugter med sennep, honning og rosmarin

Vintertærte med rodfrugter

Billede2

Og klassikeren: Farsbrød med grøntsagfyld

Og der er supperne – dem af ‘kog grøntsager i suppe – blend dem og smag til’ typen. De holder hver gang. Perfekt mad efter en kold dag.

Og endelig er der også alle salaterne. Her er tre af min yndlinge: Sellerisalat med hasselnødder, Salat med rødbede, selleri og æble, og Rødbedesalat med peberrod, kapers og løg.

Billede3

I det hele taget er der kun godt at sige om vintergrøntsagerne. De har smag, de har masser af vitaminer og mineraler, og de mætter på en god, solid måde.

Mange elsker smagen af en lille, sart og ny gulerod. Den er da også god. Jeg synes egentlig bare bedre om den dybere, jordagtige smag af en stor, mørkorange vintergulerod.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Hverdagsmad med vintergrøntsager”

 1. Kære Karen
  Elsker også bare rodfrugter, og bruger dem ofte på samme måde som du. Og dine salater er jeg helt vild med. De skal prøves. Og især den med kapers og peberrod lyder specielt god.
  Tak for dejlig inspiration
  Rigtig god weekend

  Knus, Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.