Rødbedesalat med peberrod, løg og kapers

En lækker og frisk rødbedesalat, jeg fik første gang i kantinen, da jeg arbejde hos Oracle. Det er mange år siden, men salaten husker jeg. Nu har jeg lavet den selv, og her får du opskriften.

Man skal bruge:

1 kg rødbeder
1 finthakket lille løg
2 spsk kapers – hak dem lidt, så smagen slipper ud
Revet peberrod efter smag

Sennepsdressing:
2 spsk æbleeddike
1 tsk flydende honning
1 tsk Dijon sennep
3 spsk olivenolie

Kog rødbederne i en halv times tid med skal på. Tag dem af blusset, hæld vandet fra, og hæld straks iskoldt vand på og lad dem stå lidt. Det sprænger rødbederne, så de bliver møre. Gnub ‘frakken’ af dem og skær dem i tern. Bland dem med de øvrige ingredienser og lad salaten trække lidt.

Salaten smager godt til al slags kød. Vi spiste salaten sammen med en T-bone steak, nogle af de sidste kartofler og bønner fra haven og de absolut sidste hestebønner.

Så kan det vel ikke blive meget bedre.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Rødbedesalat med peberrod, løg og kapers”

  1. Nej uha da – jeg kunne da aldrig finde på at lægge et billede af en dræbersnegl ind – tænk på alle dem, der ville stå og hakke på deres computerskærm med spaden. Betinget refleks.

    De har også ædt mine hokkaidoer, de slyngler, og du har helt ret – skvalderen og brændenælderne lader de helt i fred. Jeg synes meget bedre om dræbte snegle end om dræbersnegle!

    Like

  2. ØV ØV ØV, jeg hader dræbersnegle og er lykkelig over, at du ikke lagde et billede af DEM ind på din blog – så har jeg nok ikke turde komme her mere – De spiser ALT, hvad jeg kan lide, men ikke skvalderkål, brændenælder og tidsler – bare man kunne vænne dem til det!!!!

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: