Endelig: et afsluttet projekt

Uh, hvor er jeg glad. Nu er ‘projekt foran drivhuset’ færdigt.

Det er lang tid siden, jeg begyndte på projektet, men der var altså også en del, der skulle gøres, før det kom til at se sådan her ud.

Først skulle der graves buske op. Buske, der aldrig blomstrede der i skyggen, men som voksede helt ud over trappen. Der blev også gravet omkring tre trillebøre fyldt med skvalderkål og rødder op. Og jorden blev jævnet, så meget det nu kunne lade sig gøre i vores skrå have.

Så skulle planterne plantes,

og derefter kom der ukrudtsdug på. Sat fast med spyd med modhager, der netop er beregnet til at holde ukrudtsdug på plads.

Planterne er små endnu, men de skal ikke have lov til at blive for store. Jeg vil ikke i kamp med dem senere, så de skal styres fra starten.

Der skulle slæbes sten til at kante hele området – og til pynt. Store sten. Tunge sten. Lange arme…

Til sidst blev der kørt træflis på til at dække ukrudtsdugen.

Jeg fik nogle store flade sten forærende. Dem har jeg brugt til at lave pladser til krukker, så området kan skifte karakter med årstiderne.

Det er blevet godt, synes jeg. Rigtig godt.

Det stykke har altid været lidt af et problemsted. Det er et sted, man kommer 100 gange hver dag. Det er vejen op til baggangen, og når man står der på trappen kan man kigge ind i blomsterhaven

og gennem grene og buske ud til udsigtshaven.

Det er et vigtigt sted, der har været forsømt i årevis. Men nu er det ordnet. Og så skal vi videre med nye projekter – først projekt ‘efterårsoprydning’ og derefter???

Der er altid nok at lave, når man bor på landet, som Nabo Villy ynder at sige. Men nu vil jeg hvile på laurbærrene en times tid.

God, dejlig solskinsweekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Endelig: et afsluttet projekt”

  1. Det ser top tjekket ud, Karen! Jeg kan godt forstå at du er glad og tilfreds. Det er så skønt når man bliver færdig med sådan et projekt. Nu må du nyde laurbærrene inden et nyt projekt snart kalder, for Nabo Villy har ret 🙂
    Kh Nana

    Like

Der er lukket for kommentarer.