Vintergrøntsager med rosmarin og citron

Det er blevet den tid igen. Tid til græskar og rodfrugter. Vintergrøntsager. Vintergrøntsager har så mange smukke farver. Stribede eller gule rødbeder, lilla gulerødder, små orange roer, lysende Hokkaido. Lige til at blive glad af at se på.

De butikker, hvor man kan købe rodfrugter i løs vægt har fat i noget af det rigtige. For – helt ærligt – det kan være svært at få brugt et kilo af hver slags, og de blandede poser indeholder mest gulerødder til overpris. Når man selv kan blande, bliver det meget sjovere, og det bliver meget nemmere at blande og eksperimentere med forskellige slags.

Men på trods af farver og faconer, smager rodfrugter og græskar bedst, hvis de får et lille skud friskhed. Lidt syre. Det mangler de altså fra naturens hånd. Derfor er det også sæson for citronskal.

Til et fad vintergrøntsager med citron og rosmarin skal du bruge:
Rodfrugter og græskar af forskellig art
Friskhakket rosmarin
Revet citronskal
Salt, peber, smør og olie

Tænd for ovnen og lad den varme op, mens du gør grøntsagerne i stand. Sæt fadet ind i ovnen samtidig, så det bliver varmt. Tag det varme fad ud af ovnen og kom en klat smør og en spiseskefuld olie i. Sæt det ind igen, til fedstoffet bruser.

Vend nu rodfrugterne i fadet og drys med salt, peber og hakket rosmarin.

Hvis du kan lide det, kan du skære en chili over og lægge den ved også. Sæt grøntsagerne i ovnen en 30-40 minutter på 200 grader. Citronskallen skal først vendes i, lige når de kommer ud af ovnen. På den måde beholder man den friske citronsmag, der klæder de lidt fade vintergrøntsager så godt.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

5 kommentarer til “Vintergrøntsager med rosmarin og citron”

  1. Kære Karen
    Det lyder godt med citron og rosmarin. Jeg bruger ofte peberrod til at friske rodfrugterne op med, men jeg vil prøve den nye blanding i weekenden, når vi skal have kalvefrikasse med svampe. (Chili over lyder også lækkert.)
    Kh Lisbeth

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.