Påskefrokost – klassisk og nyt

Nu kommer det gode vejr, og madlavning og indkøb er nok det sidste, man tænker på, når solen skinner. Men – påskefrokosten står også for døren, og der skal jo købes ind. Helst i dag, for i morgen er der alt for mange mennesker i butikkerne.

Påskefrokosten skal være anderledes end den klassisk julefrokost. Lettere, lysere – og mere forårsagtig.

Vi skal – som så mange andre – ikke holde en egentlig påskefrokost i år. Jeg vil derfor forsøge at lave lidt lækkert til hver dag i påsken i stedet for at brænde alt krudtet af på én gang. Alligevel hører der da en sildemad til – gerne med hjemmelavet karrysalat.

Og der skal være noget med æg, for æg hører påsken til. Herunder kommer forslag og links til lækre og lyse frokostretter.

Rejer smager let og frisk og forårsagtigt. Jeg vil lave rejetærten Skærtorsdag – så er der også til Langfredag.

Og en af dagene vil jeg røre en æggesalat med mayo, lidt karry og masser og masser af karse. Den står og spirer i køkkenet nu.

Til æggesalaten vil jeg bage brød efter den klassiske opskrift med kogte rugkerner, hørfrø og honning. To store brød vil jeg bage, for så er der til resten af påsken.

Jeg vil også bage en portion engelske muffins. Lidt lækkert til  morgenmaden er heller ikke at foragte.

Men tilbage til frokosten. Her har du opskriften på den klassiske karrysalat – den kan sagtens laves i halv portion, nu hvor der for anden påske i træk ikke er gæster.

Og fyldte æg – deviled eggs, som de hedder i USA – er dejlige med purløg eller karse rørt i – og med et ekstra drys ovenpå. Eller rør purløg og/eller karse i Skibe for fulde sejl. Purløgene er begyndt at skyde derude i haven. Det er sent i år, for foråret har været – og er stadig – lidt koldere, end vi har vænnet os til igennem de senere år.

Husk pynt i form af salatblade og spirer – og alt det andet grønne, der netop er med til at gøre forskellen på en jule- og en påskefrokost.

Her er det en pandekage med søde kartofler serveret med grønt, røget laks, forårsløg og citronperler. Sådan en portion er faktisk en hel frokost i sig selv.

Du kan også overveje at lave rugvaflerne – og den lækre basilikum-mayo.

Der er masser af lækker forårsmad, der heller ikke kræver mere arbejde, end at man også kan nå at komme ud og nyde det nu så dejlige vejr.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: