Pandekager med sød kartoffel – laks, grønt og citronperler

Nu er det da vist tid til en pause i blomsterhistorierne og en tur ind i køkkenet. Det blæser jo, så man mest har lyst til at gemme sig indendøre. I dag får du opskriften på nogle små, tykke og lækre pandekager med masser af revet, sød kartoffel i.

Her er de serveret med røget laks, grønt, et generøst drys friskkværnet peber og nogle af de små, lækre citronperler.

Til pandekagerne skal du bruge:
150 g mel
2,5 dl mælk
1 æg
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 nip sukker

150 g groftrevet sød kartoffel.

Laks, grønt, friskkværnet peber og lidt citronperler til pynt.

Bland mel, salt, sukker og bagepulver. Rør mælken i og pisk, til dejen er jævn. Pisk ægget i. Skræl og riv en sød kartoffel og rør det i blandingen.

Steg nu små, tykke og runde pandekager af dejen. Jeg har sådan en Tefal maskine med udskiftelige plader, og jeg stegte dem i den. De bliver så fint runde, men det tager lidt tid, når man kun kan lave to ad gangen.

Har du ikke sådan en – eller skal du lave mange – så steg dem i smør på en pande. De er klar til at vende, når der kommer små luftbobler i dejen… hold øje.

Til servering blev de pyntet med grønt og røget laks. Derefter et generøst vrid af peberkværnen og til allersidst – kronen på værket – de små citronperler.

Til info: Citronperlerne ligner lakserogn, men de er lavet af tang og citron – en slags ‘cavi-art’ med en flydende kerne af citronsaft. Jeg har købt dem i supermarkeder. De er så pyntelige. Og citronsmagen kommer frem, når man bider i dem – som en lille smagseksplosion.

Pandekagerne kan selvfølgelig spises med andet end røget laks. Sødmen fra kartoflerne passer så godt til noget røget, men prøv dig frem – lufttørret, italiensk skinke er bestemt også en mulighed.

God, blæsende søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Pandekager med sød kartoffel – laks, grønt og citronperler”

    1. Jeg vidste ikke man kunne købe disse citronperler. Har smagt dem på noget take away mad og de smagte herligt. Dem skal jeg kigge efter – så lærte jeg noget igen, ved at følge dig 😉, tak for det. Hilsen Birgit

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: