Appelsingravad laks – den helt nemme udgave

For en tid siden skrev jeg om at lave gravad laks på den helt nemme måde. Man kan bruge mange forskellige slags krydderi til gravad laks, og i går lavede vi en portion med appelsin. Det blev rigtig godt, så derfor denne lille reminder om fremgangsmåden.

Billede1

Også her er laksen såmænd bare to lakseportioner af den slags, man tit finder på tilbud. Vil man bruge retten til gæstemad, kan man købe et større stykke laks. Det giver pænere skiver, men smagen er den samme.

Til to lakseportioner skal man bruge:
1 spsk rørsukker – det lysebrune, der smager lidt af kandis
1 spsk salt
Revet skal fra en ikke-overfladebehandlet appelsin

Prik laksestykkerne med en gaffel. Bland appelsin, salt og sukker og gnid laksen grundigt ind i blandingen. Læg laksen i et fad og drys resten af blandingen over.

Billede2

Dæk til og sæt fadet i køleskabet i 4-8 timer. Vend den gerne en gang eller to undervejs.

Jeg plejer at lave den slags mad med lange ventetider om morgenen, så det er færdigt til aftensmaden.

Tør laksen af, inden du skærer den i skiver.

Laksen bliver smørmør med et frisk pust af appelsin. Spist på nybagt, helt almindeligt, gammeldags franskbrød, der ikke tager smagen fra laksen, er det en gude/gudindespise.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Appelsingravad laks – den helt nemme udgave”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: