Dybbøl-brød

Det grove hvedemel, vi købte i den hyggelige butik inde i Dybbøl Mølle (der, hvor man gerne må have hunden med ind), er blevet afprøvet i et grovbrød og godkendt. Så nu har vi taget en bid af Danmarkshistorien – med tysk pølse på. Det er jo grænselandet…

billede5

Jeg er ret sikker på, at man kan bruge andet groft hvedemel til brødet (hvis du nu ikke lige har været i Sønderjylland), så her kommer opskriften.

Man skal bruge:
3 dl vand
2 dl yoghurt eller andet surmælksprodukt
2 spsk honning
2 spsk olie
50 g gær
250 g fuldkornshvedemel
600 g almindeligt hvedemel
og
et par håndfulde solsikkekerner

billede3

Rør gæren ud i vandet sammen med honning og olie. Tilsæt yoghurt, mel og kerner og ælt det i røremaskinen med dejkrogen, til dejen slipper skålens sider. Det tager et kvarters tid.

Lad dejen hæve en times tid til dobbelt størrelse. Slå den ned, del den i to, form enten et stort eller to mindre brød. Lad brødene efterhæve endnu en times tid og bag dem i 40 minutter. Først på 200 grader, og skru så ned til 180 grader efter et kvarters tid. Bruger du brødforme, som jeg har gjort, er det en god ide at tage brødet ud af formen og give det fem minutter mere til sidst. Så bliver bund og sider også sprøde.

Lækre, grove brød – Dybbøl Brød – en bid af historien.

billede1

God onsdag.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 kommentarer til “Dybbøl-brød”

  1. Hej Karen. Dejlige glimt og tanker fra Dybbøl – og hvor dejligt at opleve, at der er andre end mig, der synes mel med historie er en fin ting 🙂 og lækkert ser dit brød nu ud.

    Like

Der er lukket for kommentarer.