Jubilæumsfrokost – vælg selv eller lav det hele

Mangler du ideer til gode frokostretter, så kig med herunder. I søndags holdt vi vores 10 års jubilæum som Skivholmere med – synes jeg faktisk – en ret overdådig frokost sammen med naboer og venner. Alt var hjemmelavet, og og næsten alle opskrifter ligger på bloggen.

En oplagt lejlighed til at lave et spisekort, du kan vælge og vrage fra:

Det er 10 år siden, vi kom til Skivholme med flyttelæs og en dengang meget ung kat. Det føles ikke som særligt lang tid siden, og alligevel er der sket rigtig meget på den tid.

Vi startede med at renovere stuehuset, få fældet en masse træer og anlægge en have.

Billede4

Så blev det længernes tur. Der blev indrettet Bed & Breakfast i den ene længe – ny kloakering, nedsivningsanlæg, nyt fyr, nye badeværelser og nye vinduer – og der kom en ny gavl på den gamle stald.

Billede5

Et par år efter fik vi fik køerne og byggede en stald til dem nede i engen. To år senere blev den udvidet til dobbelt størrelse. Vi har haft bier og solgt dem igen på grund af pludseligt opstået allergi.

Vi blev hundeforældre – til den dengang søde lille hvalp,

Billede6

og den nu store, søde hund.

Billede7

Og meget, meget mere.  Jo, der er gået 10 år. Nok værd at fejre.

Så tilbage til frokosten. Der er nok dem, der vil sige, at det var da et frygteligt stort arbejde at lave så meget selv. Et stort arbejde er det. Men frygteligt er det ikke. Man skal bare sætte tid af til det. Det handler jo om at nyde det hele – både at lave maden og at spise den – begge dele er jo ren fornøjelse, så hvorfor jage med det?

Der er rester endnu – og det er dejligt, for selvom det er skønt at lave mad, er det også herligt at have rester, man bare kan tage ud af køleskabet. For der er jo ‘altid nok at lave, når man bor på landet’ – og vi har allerede taget hul på de næste 10 års ‘eventyr’ med storm, bulder og brag – og oprydning efter samme storm.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Jubilæumsfrokost – vælg selv eller lav det hele”

 1. Til lykke med jubilæet til dig og bondemanden og Puma! Om få dage er det 20 år siden, jeg købte mit hus – tiden render – godt vi har husker at nyde dagene. Med god hjælp fra min fryser lavede jeg middag og kager til 25 til mit housewarming party. Man går og glæder sig til festen, mens man kokkererer i håbet om, at det hele bliver en succes. Det er skønt at nyde alle de forbedringer, man får lavet i tidens løb (og de ikke planlagte efter stormskader). Det var en dejlig frokost, du serverede!

  Like

  1. Tak 🙂 Jeg elsker også at lave mad til mange. Det største, jeg har bundet an med endnu, var en rund fødselsdagsfest med 70 gæster. Jeg lavede maden i forsamlingshusets store køkken – sjovt at stå med så store gryder og ovne.

   Like

 2. Til lykke med de 10 år. Det er dejligt, at du nyder at lave maden til de gæster, der gerne vil være med til at fejre og spise. Det er sådan en god indgangsvinkel.

  Like

 3. Mojn§
  Tillykke med de første 1o år og held og lykke med de næste 1o.ja sæææææl gjort er vel gjort.og man få lige som man vil have det for selv om mange forretninger skilter med gode produkter så er det alligevel ikke som selvgjort for smagen er tilpasset de mange og ikke efter ens egen .
  hav en skønherlig dag der ovre

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: