Mini-vandbakkelser med tre slags fyld

Bittesmå vandbakkelser med laksefyld til fredagsnippemaden. Og med henholdsvis hindbær og kaffecreme i til lørdag eftermiddag. Små himmerigsmundfulde.

Vandbakkelser er ret nemme at lave – bare man ikke åbner ovnen, før de er bagt.

Man skal bruge:
50 g smør
1 dl vand
50 g mel
2 små æg

Put vand og smør i en gryde og lad det koge sammen. Tilsæt melet og rør, til dejen slipper gryden. Lad det køle af i en 10 minutters tid og rør så æggene i – ét ad gangen.

Sådan – det var dejen. Put den i sprøjteposen og sæt fine små dupper på en bageplade – med bagepapir.

Billede8

Bag dem ved 200 grader i godt 20 minutter, til de er lysebrune. Og lad være med at åbne ovnen for at kigge til dem. Ellers falder de sammen, og du skal starte forfra. Sjovt, som man bliver ved med at kredse om den ovnlåge, når man bare ved, at man ikke må åbne…

Billede9

Fyldet til fredag aften var laksesalat – kogt laks blandet med flødeost, græsk yoghurt, citron, rødløg, dild og kapers.

Billede10

Fyldet til lørdagskagerne var kaffecreme i halvdelen af kagerne – lavet af 1/2 dl fløde, 1 tsk Nescafe og 3 tern mørk chokolade. Smelt chokolade og kaffepulveret i fløden, lad det køle af og pisk det stift.

Resten blev fyldt med flødeskum, pisket med lidt vanillesukker og med et dryp  hindbærsyltetøj i.

Billede12

Som sagt: små himmerigsmundfulde.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

14 kommentarer til “Mini-vandbakkelser med tre slags fyld”

 1. Tænderne løber i vand ved synet af de lækre vandbakkelser, som jeg også selv har prøvet at bage, desværre uden held. Billederne inspirerer, opskriften tydeligt forklaret, så nu skal der bages vandbakkelser her. Og jeg glæder mig!
  Hilsen Ellen

  Like

 2. Jeg flyttede sammen med bagersønnen og hele arsenalet af kageruller fra hans barndoms bageri på Djursland. OG sprøjteposen med alle de tilhørende metaltyller. Jeg er stadig ydmyg overfor opgaven, og indtil videre håndterer bagerdrengen sprøjteposen beundringværdigt overlegent.
  Imens drømmer jeg om engang at bygge et profiteroles-tårn.

  Like

 3. Det kan godt være, Christie synes, det er noget værre pjat – duerne bliver i hvert fald stærkt irriterede, hvis jeg har lagt en smuk rhododendron-blomst i fuglebadet – den verfer de straks ud på græsplænen, inden de med møje og besvær kravler op og får vasket fødderne og dyppet næbbet.
  Jeg vil foreslå, at du pynter en citronfromage – eller en æblekage – det tror jeg, Bondemanden vil værdsætte …

  Like

 4. Jeg fik min første sprøjtepose i julegave i år. Ellers har jeg klaret mig med fryseposer. Men det er nu dejligt posen ikke revner… Glæder mig til at se, hvad du kan finde på at sprøjte ud.

  Kh.
  Anne-Marie

  Like

 5. Hej Karen. Og tillykke med din fine sprøjtepose 🙂 Og hvor er du kommet godt fra start med den i hænderne. Jeg venter spændt på næste projekt.
  God dag og mange hilsner herfra.

  Like

 6. Uhm de ser lækre ud. Måske jeg ligefrem kan blive interesseret i madlavning ved at følge din blog, for det interesserer mig ikke ret meget.
  Hilsen Rita

  Like

  1. Man kan jo heller ikke være interesseret i alt – jeg ser mad som endnu en kreativ proces, og jeg filosoferer så godt, mens jeg hakker og snitter. Det er meditativt – ligesom lugning. Og så kommer der jo lækre resultater – for alle kan jo lide at spise 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: