Fru Grøns Fænomenale Knækbrød

Fru Grøn og jeg har kendt hinanden i rigtig mange år. Vi arbejdede sammen i begyndelsen af dette årtusind, og har været venner lige siden. Det var i København. Så flyttede vi tilbage hertil, og nu er Hr. og Fru Grøn også flyttet til Jylland. Udover at kunne jonglere med hestehold, hund, kat og job, er Fru Grøn rigtig god til at bage. Det er fra hende jeg har opskriften, der er blevet døbt Fru Grøns Fænomenale Knækbrød.

billede13

Den opskrift får du her.

Knækbrødet meget let at lave. Dejen er rørt sammen på et splitsekund, og det er hurtigt bagt, fordi man kan have to plader i ovnen på samme tid.

Man skal bruge:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

3,5 dl fuldkornshvedemel, spelt- eller almindeligt hvedemel
1 tsk. bagepulver

1½ tsk. salt
2 dl vand

1 dl rapsolie

Bland mel, frø, salt og bagepulver og rør vand og olie i.

Tag to bageplader, læg bagepapir på dem og læg halvdelen af dejen på hver. Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul med kagerullen, til pladerne er fyldte – eller brug en plasticdejskraber til at fordele dejen med mellem arkene. Pas på, den ikke bliver for tyk på midten og for tynd i kanterne. Fjern det øverste bagepapir – det er kun hjælp til rulningen. Rul knækkelinjer i dejen med den runde side af dejskraberen.

knækbrød

Bag med varmluft ved 180 grader i 25 minutter. Når knækbrødet kommer ud af ovnen, kan man efter et par minutter mærke efter, om det er blødt på midten endnu. Er det yderste sprødt, og det inderste blødt, kan man knække det sprøde af og bage det i midte 5 minutter mere. Det skal jo være KNÆKbrød , som Fru Grøn så rigtigt siger. Sprødt hele vejen igennem.

Lad knækbrødet blive helt koldt og bræk det i stykker. Opbevar det i en god og tæt kagedåse. Sådan en kagedåse med knækbrød bør man faktisk altid have stående.

Det passer til alt – og det kan også spises helt uden noget – når man bare er lækkersulten.

God weekend.

 

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Fru Grøns Fænomenale Knækbrød”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: