Nippemad: Fru Grøns Fænomenale Knækbrød

Faktisk kommer der mange gode ting fra Sjælland. Der er nok dem, der vil sige, at nu løber fantasien af med mig. Men tro mig, det passer faktisk. For eksempel Hr. og Fru Grøn og deres dejlige hund Albert.

Svenskerbolden.

Og Fru Grøns Fænomenale Knækbrød.

billede13

Det er oven i købet let at lave. Dejen er rørt sammen på et splitsekund og bagt, mens man støvsuger stuen.

Man skal bruge:

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

3,5 dl fuldkornshvedemel, spelt- eller almindeligt hvedemel
1 tsk. bagepulver

1½ tsk. salt
2 dl vand

1 dl rapsolie

Bland mel, frø, salt og bagepulver og rør vand og olie i.

Tag to bageplader, læg bagepapir på dem og læg halvdelen af dejen på hver. Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul med kagerullen, til pladerne er fyldte – eller brug en plasticdejskraber til at fordele dejen med mellem arkene. Pas på, den ikke bliver for tyk på midten og for tynd i kanterne. Fjern det øverste bagepapir – det er kun hjælp til rulningen. Rul knækkelinjer i dejen med den runde side af dejskraberen.

knækbrød

Bag med varmluft ved 180 grader i 25 minutter. Når knækbrødet kommer ud af ovnen, kan man efter et par minutter checke, at det ikke er blødt på midten. Er det yderste sprødt, og det inderste blødt, kan man knække det sprøde af og bage det midterste 5 minutter mere. Det skal jo være KNÆKbrød , som Fru Grøn så rigtigt siger.

Lad knækbrødet blive helt koldt og bræk det i stykker. Opbevar det i en god og tæt kagedåse, og spis efter lyst og behov.

Det er prima nippemad. Det passer til alt – og det kan også spises helt uden noget – når man bare er lækkersulten.

God forårsweekend.

Save

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 thoughts on “Nippemad: Fru Grøns Fænomenale Knækbrød”

Der er lukket for kommentarer.