Hvad skal der så bages til påskeferien i år?

Alle højtider lægger op til, at man gør lidt ekstra ud af maden. Selv englene læser kogebøger, som du kan se ovenfor. Vi nærmer os nemlig påske, og i nat går vi over til sommertid. Det sidste er jeg ikke så vild med, men påskeferien ser jeg rigtig meget frem til. Der skal hygges. Vi skal i haven. Og der skal bages.

Der skal bages lette, lyse kager, der passer til årstiden, og der skal bages brød til morgenmaden i ferien – og til påskefrokosten.

Jeg har surfet opskrifter. Sidste år fandt jeg en del opskrifter på bagværk, der var særligt beregnet til påsken. Et par af dem vil jeg sikkert bage i år, men egentlig synes jeg ikke, der er en kage, der er mere egnet til lette, lyse dage end cheesecake med citron. Den er frisk, lækker og forårsagtig. Bagværk er det bare ikke, for den skal slet ikke bages.

Cheesecake med citron

Det kunne også være rart med nogle småkager. Det kunne være dem med citron og hvid chokolade. Forårskager.

Småkager med citron og hvid chokolade

Til morgenbrød tænker jeg, der skal bages et hold engelske muffins. Morgenbrød vil jeg nok bage i løbet af den kommende uge og så hente fra fryseren i påskeferien.

Engelske muffins

Engelske muffins er så lækre både til æg og med ost. Der skal også være nogle luftige, sprøde boller. Måske de æltefri grove? Eller bare de æltefri lyse?

Det grove – for groft skal der også til – kunne jo så komme fra de klassiske boller med hør og rugkerner. De er altid gode og kan også bruges som frokostklappere, hvis det skal være. Man kan jo håbe på gode udedage, hvor frokosten får lidt lav prioritet.

Italiensk påsketærte– en pizza rustica

Den italienske påsketærte, den med kød, spinat og ricotta, skal helt sikkert bages igen. Den er superlækker som nybagt, og næsten endnu bedre kold dagen efter, hvor den har fået tid til at trække smag ud i hver en bid.

Alle højtider lægger op til, at man gør lidt ekstra ud af maden. Og kalorier virker jo som bekendt slet ikke på helligdage, så er det ikke bare om at finde mel og grydeske frem?

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Hvad skal der så bages til påskeferien i år?”

 1. Tak for dejlige opskrifter så er det bare at gå igang

  Jeg har lige købt en spændende kogebog –
  Men spændende retter – ok lidt tidskrævende. – men smagen er i top med de opskrifter
  Kogebogen er af
  Ottolengshi
  “ Enkelt “

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: