Cheesecake med citron – uden bagning og uden husblas

På vores fødselsdagsture til Flensburg har vi flere gange besøgt en lille cafe i en af hovedgadens mange gårde. Barista hedder den. Der har vi fået en skøn Philadelphia-Zitrone Torte, en cheesecake med en frisk og lækker citronsmag.

Den måtte jeg prøve at lave hjemme, da vi skulle have gæster i lørdags, for cheesecake er ganske enkel at lave og smager så godt. Fløjlsblød top og en sød lidt grov kiksebund. Det viste sig at være ganske enkelt. Ingen bagning og ikke noget med at udbløde og smelte husblas.

Her står kagen klar i køkkenet

Opskriften passer til en 24 cm springform, og man skal bruge:
175 g Digestive kiks
90 g smør
250 g flødeost – Philadelphia eller lignende
300 g piskefløde
100 g flormelis

2 tsk vanillesukker
Fintrevet skal fra 3 små citroner (eller 2 store)
6 spsk citronsaft

Knus kiksene. Put dem i en plasticpose og rul dem til krummer med en kagerulle. Smelt smørret og bland det med kiksekrummerne. Spænd bagepapir fast over bunden i en springform, og tryk massen ud, så den dækker hele bunden i et jævnt lag. Sæt springformen i køleskabet, så bunden bliver helt kold og stivner.

Pisk fløden til skum. (Jeg har angivet målet i gram og ikke i deciliter, fordi man sparer opvask af et fedtet målebæger ved at hælde fløden direkte i skålen). Tilsæt ost, citronskal og -saft, vanillesukker og flormelis og pisk det til en tyk, ensartet masse. Fordel massen ovenpå den kolde kiksebund, glat overfladen og sæt kagen på køl i mindst 5 timer. Du kan godt høre, det er en kage, der er nemmest at lave dagen før, ikke?

Når du skal have kagen ud af formen, kører du forsigtigt en kniv rundt i kanten, løsner formen og bruger bagepapiret til at lempe kagen over på et fad, før du trækker bagepapiret ud fra under kagen.

Pynt med kvarte citronskiver. Cafeudgaven var også pyntet med hakkede pistacienødder på midten, men da vi havde en nøddeallergiker på besøg, sprang vi for en sikkerheds skyld det over. Det pynter, ikke mindst fordi pistacier er grønne, og grønt altid gør sig godt som pynt, men det er ikke værd at myrde sine gæster for, vel?

God søndag.

PS: Der er mange, der frygter husblas. Det er nu ikke så besværligt, bare man husker, at husblasen skal hældes i det, man vil stive og ikke omvendt.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Cheesecake med citron – uden bagning og uden husblas”

  1. Uha, det er da vist en opskrift der helt klart må prøves 🤗🤗. Også en go’ ide at spare på opvasken, det går jeg helt klart ind for 😉😉

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: