Engelske Muffins

Som jeg lovede i går kommer her opskriften på Engelske Muffins.

Engelske muffins er ikke kager som de muffins, vi normalt spiser. De er en slags boller, der – delvis – bages på panden.

Man skal bruge:
50 g smeltet smør
3 dl mælk
20 g gær
1 spsk sukker
1 tsk salt
500 g hvedemel
Lidt groft majsmel

Smelt smørret og lun mælken. Fingervarm mælk. Ikke mere.

Rør gæren ud i væsken. Tilsæt resten undtagen majsmelet og ælt godt. Lad dejen hæve en times tid til dobbelt størrelse.

Drys majsmel på bordet – majsmelet er med til at give det gode bid – og rul dejen ud i en tykkelse på ca. 2 centimeter. Brug en udstikker eller et glas til at udstikke cirkler på ca. 7-8 cm. Jeg brugte et af de franske sylteglas.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade og drys det med majsmel. Læg cirklerne på melet, drys lidt mere majsmel over og lad dem efterhæve i en tre kvarters tid til en time.

Varm ovnen op til 180 grader, og varm en pande op til en god varme – ikke sydende, men godt varm. Læg bollerne på panden i hold – jeg kunne have  4 på min ad gangen.

Bag dem på panden i to-tre minutter på hver side, så de danner skorpe og bliver lidt fastere i det. Pas på, de ikke bliver brændt – det sker meget let. Læg dem over på bagepapiret igen og bag dem færdige i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter.

Så er der engelske muffins. Når du skal ‘skære’ dem over, skal du bruge en gaffel, som du stikker ind flere steder der, hvor du ellers ville have skåret, og ‘vrider’ dem over i to halve. Det giver en rigtig lækker ujævn overflade, der rister så godt. De kan spises nu, som de er, men sådan en smager nemlig endnu bedre ristet.

Man kan godt bage dem færdige på panden. Det er bare ikke så let, fandt jeg ud af. De bliver lige til den brændte side. Derfor virkede ovnmetoden bedre, og de engelske muffins smagte helt rigtigt til morgenæg en doven lørdag morgen som i dag. Den anden halve smagte rigtig godt med ost. Og den tredje halve smagte godt med appelsinsyltetøj.

Man spiser let lidt for meget, når noget smager så godt, og næsten alt bliver bedre med en engelsk muffin – også her langt fra Route 66.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Engelske Muffins”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: