Is og kølige drikke

Pyha. I den her trykkende varme er der kun én ting at gøre: give sig selv lov til både is og kølige drikke. Her er lidt opskrifter med is og frugt – og kølige drikke, både med og uden procenter.

Is med myntemarinerede jordbær på makronbund.

Is med en eller anden form for frugt er altid godt. Jordbær, hindbær, fersken. Rigtige sommerbær og frugter. Herover er det is med jordbær og mynte. Nedenfor er det is og en ferskenkompot med æble og ingefær.

Ferskenkompot med æble/ingefærsirup

Du kan bruge rabarberkompot på samme måde – eller give isen et løft med en frugtsirup, du har enten har købt eller lavet.

Når det gælder drikkevarer i varmen, er der intet så godt som koldt vand. Vi er heldige med vores egen vandboring, der leverer rent og klart, 11 grader koldt vand hele året. Men på et tidspunkt kan smagsløgene godt blive lidt mere eventyrlystne. Hyldeblomstsaft er det lige ved at være tid til – vores hyldeblomster er i hvert fald i fuld gang med at springe ud.

Men også en kølig drik med hibiscus, isterninger og danskvand rammer lige den plet, hvor man er tørstig.

Hibiscussirup til drinks og desserter

Erstat danskvand med kold hvidvin eller prosecco til en sidst på dagen drink på terrassen. Og nu vi er ved det mere alkoholiske: brug et skvæt hibiscussirup i din gin & tonic – det skader absolut ikke.

Hyldeblomstsaft er også godt med gin – top op med danskvand og husk rigeligt med isterninger. Det dur også med hvidvin. Det dur endda rigtig godt.

Højalkoholisk sommerfryd

Der er mange andre sommerdesserter og drinks med jordbær, hyld, rabarber og hibiscus. Det her er kun nogle få af slagsen. Se dagens indlæg som mit bidrag til en velsmagende afkøling på en lang, varm dag.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Is og kølige drikke”

  1. Pyh ja det er varmt, og der måtte godt komme en med sådan en is med kompot ti mig en gang i timen. Vi snyder og køber ispinde i kassevis, for ja: koldt må der til.
    Kh Lisbeth

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: