Blomster som ild

Lysene i vindueskarmen får flot selskab i aften, når vi kommer hjem fra 4. maj ringningen. De småblomstrende hibiscus er begyndt at springe ud.

Sikke et farvespil. Blomsterne flammer som ild, som små bål fra den mørke bund og det gradvise farvespil op til flammernes lysere spidser.

Jeg har fulgt den første nøje – fra knop til blomst. Det er et lille mirakel hver gang, en blomst folder sig ud.

Blad for blad foldede sig ud fra knoppen,

og her til morgen stod den klar i al sin pragt med løfte om en lang sommers blomstring.

Blomsterne er en del mindre end de storblomstrende hibiscus, og løvet er meget mørkt. Jeg har aldrig set den slags hibiscus før, og jeg er helt pjattet med dem. Størrelsen er svær at se på billederne, så her er potten i vindueskarmen.

Jeg går og tænker over, hvor den skal stå i haven, når den tid kommer. Det bliver nok op af det gamle bindingsværk i en lidt grov betonkrukke. Jeg kan godt lide blomster i rustikke omgivelser. Med lidt rå kontrast til det fine.  Hibiscus må først komme ud til Grundlovsdag, som jeg også skrev om forleden, så der er god tid til at finde den helt rigtige plads og den helt rigtige krukke til dem.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Blomster som ild”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: