En hel balje blommer

I formiddags kom vores søde nabo forbi med en hel balje blommer, og mens jeg udstenede dem, stod jeg ved køkkenvasken og tænkte over alle de dejlige ting, man kan lave med blommer.

Først og fremmest skal der laves blommesyltetøj – jeg bruger bare den generelle opskrift på syltetøj fra bag på Rød Melatin posen, så det er der ingen grund til at gentage her.

Men der er jo også kager…

De små blommetærter, jeg lavede til en af vores fødselsdagsfester sidste år, som blev serveret med en lækker og luftig cognaccreme – slet ikke så ringe.

De tærter kan selvfølgelig også laves som en stor tærte.

Man kan lave en blomme crumble – opskriften på smuldredejen er den samme som til tærten ovenfor – og man kan lave Kagen for den Travle Husmor med blommer. Bare skær blommerne i lidt mindre stykker, før du blander dem i dejen.

Er du nu ved at få nok af søde sager, kan man også lave en krydret blommechutney.

Den er rigtig god til kød – og i sandwiches og burgers.

Blommer kan også bruges til en krydret blommesovs til oksekød – eller til andebryst.

Så er der noget bedre at få forærende i september end en hel balje blommer? Det tror jeg ikke…

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “En hel balje blommer”

  1. Det ser ud til, at din nabo har samme type blommer som os – de er milde og søde. Vi har ikke fået så mange i år, men dem, der var, smagte til gengæld ekstra godt denne gang.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: