Små blommetærter med cognaccreme

Mandag morgen trænger man til opmuntring, og det er jeg lige leveringsdygtig i med en opskrift på de små, lækre blommetærter serveret med en luftig cognaccreme.

Tærterne er miniudgaver af blommetærten med fast bund og sprød crumble på toppen. De er lavet i muffinformen. Dej til én stor tærte rækker til 12 små.

Har man ikke blommer på lager, kan man bruge æbler – eller pærer – eller anden frugt i stedet for. Og nu mens vi snakker lager: Det er slet ikke dumt at lave dobbelt portion af crumble toppen og gemme den i fryseren. Muffins og mange andre kager bliver kun bedre af et tyndt lag crumble på toppen, inden de bages.

Cognaccremen er såmænd heller ikke den store videnskab – men det er en rigtig god kagecreme for voksne.

Man skal bruge:
3 dl creme fraiche 9%
3 dl piskefløde pisket til ret stift flødeskum
1 tsk med top vanillesukker
1 tsk med top flormelis
Ca. 1/2 dl cognac

Rør creme fraiche med flormelis, vanillesukker og cognac. Pisk fløden til flødeskum og vend det i creme fraiche blandingen. Smag til med cognac – måske skal der et dryp mere i. Cremen skal smage af cognac, men man skal stadig kunne køre bil efter at have spist den. Har man ikke cognac, kan en god weinbrand bruges – eller man kan bruge en mørk rom. Så er det ikke cognaccreme længere, men rom er for eksempel rigtig god til æbler.

Det hjalp da lidt på mandag morgen forstemtheden, gjorde det ikke? Ellers gør det her:

Et Rosie-smil kan kurere alle blues.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Små blommetærter med cognaccreme”

 1. Kære Karen
  Jeg ved nu ikke rigtig, om det er pænt af dig at aflevere sådan en lækker opskrift en mandag morgen. Vi får nemlig kun kage i weekenderne, og det er godt nok længe at vente. Men nu ved jeg da, hvad vi skal have, og jeg tager æbleversionen. Vi har desværre ikke blommer – det smager ellers eventyrligt, er jeg sikker på.
  God arbejdsuge 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Så kan du gå og savle lidt hele ugen, Lisbeth 🙂 Vi får heller ikke kage på hverdage – medmindre der er rester. Egentlig trænger man meget mere til kage om mandagen end om søndagen, men weekendens overflod skal vel gøre en klar til at spæge sit kød i løbet af ugen.
   Kh, Karen

   Like

 2. Jeg tror menighedsrådet skal smage din lækre creme i morgen til noget æbletærte 🙂 Tak for inspiration endnu en gang 🙂 Og god arbejdsuge, mandage er gode i mit univers, men det er jo også lidt specielt 🙂 kh Jette

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: