Kagen for den Travle Husmor

‘Kagen for den Travle Husmor’. Skønt navn, ikke? Det er en gammel opskrift. En, jeg er opfodret og opfostret med, og en kage, der kan varieres i det uendelige. Endnu en af grundopskrifterne.

Har man nedfaldsfrugt i haven, er den en glimrende anledning til at bruge den – æbler, blommer, pærer – find selv på flere og saml dem op.

I går, da det regnede, lavede vi den med nedfaldne Filippa æbler – og den blev god som altid.

Man skal bruge:
150 g mel
150 g sukker
1,5 tsk bagepulver
50 g kokosmel
150 g smeltet smør
2 æg
Ca. 200 g æbler i små tern

Bland først de tørre ingredienser. Smelt smørret og lad det køle en anelse af, før du rører det sammen med de tørre ingredienser. Rør æggene i, bland æbleternene i. Drys med lidt sukker på toppen, så der kommer sprød skorpe på.

Bag den ved 180 grader i ca. 40 minutter.

En meget, meget nem kage – sådan en, som en ‘travl husmor’ kan nå at bikse sammen i et ledigt øjeblik – og den kræver ikke det helt store af hverken eksotiske ingredienser eller kulinarisk snilde. Har du ingen nedfaldsfrugt, kan du med let hånd røre lidt syltetøj i dejen, så den danner striber og klumper, men ikke er rørt helt ud – alle slags er velegnede.  Eller prøv med rabarber i sæsonen.

Opskriften er fra en anden tid – en tid, hvor der kun var travle husmødre. Nu kan den lige så godt bages af en travl husfar. For nu har alle travlt – alt for meget og alt for tit. Men en god kage hjælper nu på det meste.

Billede12

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Kagen for den Travle Husmor”

 1. Talking about being travl: Min søn, fem år: “Mor, hvad er klokken?” “Den er 5 min. i 3. Farmor og farfar kommer kl. 3!” Søn: “Så kan du lige nå at bage en roulade med hindbærsyltetøj. Du plejer at sige, at det kun tager 5 min.!” Jeg bruge lige 2 min. på at forklare, at det var en talemåde, som betød, at den var hurtig at lave, men at det tog ca. 20 min. bare at varme ovnen op 🙂 Jeg havde allerde bagt til eftermiddagskaffen – men ikke lige hans yndlingskage – havde han observeret!
  Din mors kage ser ‘knasende godt’ ud; den vil jeg godt påtage mig at RØRE SAMMEN på 5 min. 🙂 Din smukke buket lyser op helt nede hos mig …

  Like

 2. mojn i Skivholme!
  yep Husfædre kan.tak for at dele opskriften med andre travle mennesker.ja der er jo masser af frugt i år så man kan vælge frit desværre er der ikke nok gule hindbær på min busk til sådan en lækker kage 😦
  hav en skøn dag derovre

  Like

  1. Tak i lige måde, Hansi 🙂 Du kan prøve med æbler eller blommer i stedet for – bare prop masser af frugt i. Bliver den for snasket, kan man bare bruge kagegaffel. Bagt frugt er nu altid min yndlingskage.

   Like

   1. Yep mrs Dalsgaard så skal jeg på Blommerov hos genboen 8).de lækreste store Blommer som bare hænger og dingler eller ligger for Foden af Træet.så propper jeg et Stykke Kage i Postkassen som Tak 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: