Hvad skal man lave til en påskefrokost?

Fuglene pipper og solen skinner i kølige morgener. Påskeliljerne står på spring hos os, og inden længe er det påske.

Ligesom julefrokosten er påskefrokosterne en tradition. Menuen skal være lettere og lysere end til jul – men stadig festlig – og helst egnet til en øl og en snaps. Her er lidt ideer.

Fisk skal der til. Måske i form af den sprøde og friske sildesalat, jeg fandt hos Dansukker?

Rejer er også en god ting, og der findes så mange lækre retter med rejer. Her er opskrift på to slags rejesalat. Den klassiske rejesalat med asparges og så en lettere rejesalat med dild og citronskal, der gør sig så godt i vandbakkelser.

Glem heller ikke rejetærten fra vores frokost i sidste weekend. Den er lidt af en showstopper, og den smager vidunderligt.

Æg er et must til påskefrokosten. Det er jo ikke tilfældigt, at det hedder påskeæg, vel? Æggene må godt være lidt dekorative. Det kan være i form af de fine Skibe for fulde sejl.

Eller måske æggeskyer?

Eller en påskegul æggesalat med lidt bid og friskhed?

Når først man kommer i gang med at tænke over det, er der masser af retter, man kan finde frem til påske. Alt med kold laks – eller torsk med rejer og rygeostcreme?

Bare det er lyst, frisk og forårsagtigt. Der er i hvert fald ingen grund til at lade påskefrokosten være en næsten tro kopi af julefrokosten, når der er så meget andet at vælge imellem.

Rigtig god weekend.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

12 kommentarer til “Hvad skal man lave til en påskefrokost?”

 1. Skønne og lækre idéer som jeg helt klart vil afprøve til vores påskefrokost. Uhmmm glæder mig allerede helt vildt 😜
  Tak for inspiration.

  Rigtig god weekend og knus
  Lone

  Like

 2. Gode ideer – tak for inspirationen!
  Jeg går pt. og pønser på, hvad vi skal have. Tror det bliver et par fiskeretter og derefter et par lune retter – og så selvfølgelig ostebord og en listig kage til sidst. Ah, det er nu skønt med forår, fridage og varmere vejr! 🙂

  Like

 3. Helt enig med deg. Påskematen må være en annen enn julematen. I Norge spises ofte lam til påske og egg, mye egg. Vi går ut i naturen, tenner opp bål og koker egg i gryte over åpen flamme, og vi steker pølser tredd på pinne i varmen fra bålet også.

  Like

 4. Uhm! Vi skal have frikadeller m. kartoffelsalat, tarteletter, rejer/æg/laks med to slags asparges, serrano/mozarella bider, broccolisalat og flute. Og så citronfromage til dessert. 😍

  Like

 5. Suuuper lækre opskrifter som sædvanligt
  God weekend til alle, store og små, to og firbenede i og omkring Skivholme

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: