Og yndig risler ved vor fod…

‘Og yndig risler ved vor fod
i engen bæk af livets flod…’

De ord fra I al sin glans nu stråler solen kommer helt automatisk frem fra hjernens krøller, hver gang vi går ud. Man kan høre bækken risle/bruse døgnet rundt. Der er tryk på vandet efter al den regn.

Det er en lidt alternativ måde at have vand i haven – men effekten er den samme. Vand, der spejler himlen.

Elletræerne står med rakler nu, og inden længe vil blade og alt det, der vokser langs bækken, næsten skjule vandspejlet på lange strækninger.

Men lige nu lever bækken helt op til sit motto om, at bække både skal ses og høres. Og så mener den vist i øvrigt også, at den burde hedde en å og ikke en bæk.

Det er jeg enig i, for der er mange åer, der er mindre på visse strækninger. Men der er nok ikke meget, der er kønnere end en bæk, der slynger sig gennem en eng – uanset om den hedder bæk eller å.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Og yndig risler ved vor fod…”

 1. Vi har Susåen ikke langt herfra og nyder synet hver gang vi kommer forbi
  For øjeblikket er det bære svært at se den, idet hele området er oversvømmet, Så det ligner en kæmpe Sø
  God Torsdagsdag til jer også

  Like

 2. Det allerbedste, man kan have, er naturligt vand i haven. Det kunstige af enhver slags er også smukt, men intet slår sådan en rislende bæk / brusende å.
  I betragtning af at der i tidernes morgen skulle have været i hundredevis af kildevæld på skrænterne her i Ebeltoft, så er det dybt uretfærdigt, at der ikke går et lille vandløb gennem min have. De fleste væld er drænet. I en have et par huse herfra har de dog en naturlig bæk i haven ‘Smedens Bæk’. Jeg er SÅ misundelig. Jeg kan godt forstå, I nyder jeres.

  Like

  1. Smedens bæk – det lyder rigtig gammeldags hyggeligt. Smeden har vel skullet bruge vand til at køle hestesko og den slags, og så var det praktisk med en bæk.
   Der er rigtig mange kildevæld hos os. Det pibler ud af bakken, og vandet fra vældene løber ned i bækken.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: