Æggeskyer – eller æg i vilden sky?

Når man kigger ud af køkkenvinduet, og det regner, alt drypper, og svalerne flyver lavt ind i haven under træerne på deres evige myggejagt.

Billede3

Når det regner så meget, at katten kommer ind for at sove.

Billede4

Så er man jo nærmest tvunget til at hygge sig og gøre lidt ekstra ud af søndagsfrokosten. ‘Noget med æg’ er oplagt, når man lige har fået nye forsyninger af lækre landæg fra regnvejrsglade, mudderbadende høns.

Billede1

‘Æggeskyer’ kalder jeg min udgave af den her lækre og kønne æggeret, jeg har mødt på nettet: Eggs in Clouds. Æggeblommen hviler i en sky af æggehvide krydret med parmesan, purløg og ristet bacon i småstykker. En rigtig lækker frokostret, der også kan bruges til brunch.

Til en ‘sky’, skal man bruge:

1 æg
1 tsk fintrevet parmesan
1 spsk hakket purløg
1 skive sprødstegt bacon brækket i små stykker (skinketern kan også bruges)

Del blommer og hvider. Lad blommerne blive stående i hver deres æggeskal. Pisk hviderne stive – så stive, at man kan vende skålen på hovedet, uden at hviderne ryger ud. Bland hviderne med fintrevet parmesan, hakket purløg og baconstykker.

Fordel æggehviderne som skyer på en bageplade med bagepapir. Smør evt. papiret lidt med olie eller smør – så er de lettere at tage af pladen igen. Lav en fordybning i hver sky.

Sæt pladen i ovnen på 225 grader i 3 minutter. Tag pladen ud, hæld æggeblommerne i skyhullerne og sæt pladen tilbage i ovnen i ca. 3 minutter.

Det smager dejligt, og det er en rigtig fin, dekorativ ret. Vi fik nybagt rugbrød til. Det var lidt svært at skære – men nybagt rugbrød må også gerne være i tykke skiver.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.