De bedste opskrifter og billeder fra 2018 – del 1

Det er blevet en tradition – en hyggelig en af slagsen, at jeg en gang i løbet af den første uge i januar kigger det forløbne års indlæg igennem og udvælger dem, jeg synes er månedens bedste opskrift og månedens bedste billede. Månedens bedste billede er ikke nødvendigvis det teknisk bedste. Bare det, der skiller sig ud i enten kvalitet – eller betydningsfuldhed.

Men lad os bare køre lige på og starte med januar 2018. I januar var den bedste og mest januaragtige opskrift den engelske fish pie med et twist. Varm og blød comfort food med kartoffelmoslåg og masser af smag fra fisk, citron og spidskål.

Det bedste billede var tulipanerne i trængsel.

Tulipaner hører til i januar.

I februar var den bedste opskrift tærtebund af revne kartofler. Den har været med på hver dags top ti liste over mest læste indlæg lige siden.

Det er da heller ikke så mærkeligt, for den smager godt, og man sparer rigtig mange kalorier i forhold til en traditionel tærtebund.

I marts var vi i USA næsten hele måneden, og der er det bedste billede meget svært at vælge. Jeg tog jo flere hundrede, og de fleste er betydningsfulde. Men… jeg vælger et af det flotteste hul i jorden, jeg nogensinde har set.

Grand Canyon. Men også et af noget af det mindst i det store: Det lille jordegern på kanten af kløften.

Opskrifter var der ikke nogen af. Vi spiste på diners langs vejen eller lavede mad i vores autocamper. Det tætteste, jeg kommer på en opskrift der, må være billedet her. Ikke et ondt ord om Ranch Style Beans.

Til gengæld fik vi meget god mad derovre, som jeg senere har forsøgt mig med herhjemme, og mange af sommerens opskrifter er inspireret af turen. De engelske muffins er helt klart aprils bedste opskrift.

Når det gælder aprils bedste billede, bliver det til gengæld svært. For er det aprils mange, dejlige forårsblomster?

I maj var det så til gengæld svært at vælge opskrift. Der var meget guf – især amerikansk, men jeg vælger de sjove pop-overs med purløg og ost. De er en sjov og god snack – eller tilbehør til for eksempel suppe.

Majs bedste billede må vise sol og blomster og majs lethed.

I maj stod skvalderkålen flot… Måske fordi jeg også var i gang med en god bog?

Juni. Den sidste måned i dag. Den bedste opskrift var opskriften på barbecue sovs med Jack Daniels Tennessee Honey. Det er den bedste barbecue sovs, jeg nogensinde har smagt. Så hold øje med tilbud og køb en flaske af den søde Jack til køkkenskabet.

Det bedste billede fra en solrig og varm juni er til gengæld ikke så nemt at vælge. Måske drivhuset, før solen kommer helt derom?

Eller rosen med månedens eneste regndråber?

Det eneste regn, vi fik i juni, var i den weekend, hvor der var havefestival. Typisk… Men pyt – det var dejligt at besøge Lotte Bjarke i hendes dejlige og smukt beliggende have – også i regnvejr.

I morgen går jeg videre med andet halvår. Jeg håber, billederne også har været med til at få dig til at tænke tilbage på stjernestunder i 2018.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “De bedste opskrifter og billeder fra 2018 – del 1”

 1. Sjovt at hver månede og så de popovers må være gode til en gang varm kartofler suppe. Skal have gæster på torsdag så må blive forretten nu hvor det koldt.
  Dejligt du deler ud af opskrifter og hyggelige historier hvordan det er hos dig. Og ja hvor var hunden da lille på det første billed.

  Like

 2. Hej Karen – Det var en flot kavalkade. Kort og præcis. Og netop på den måde ser man årstidernes skiften. En fornøjelse 🙂
  Kh Lisbeth
  PS: I andre skal endelig købe den søde Jacks Daniels – det smager herregodt.

  Like

  1. Tak, Lisbeth – jeg fortsætter med de sidste måneder i morgen. Hold op, det tager lang tid sådan at kigge et år igennem.
   Jeps – Dr. Jack med honning er supergod til barbecue.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: