Tærtebund af revne kartofler – nemt, hurtigt og billigt

En lækker tærte med fyld af rester er der ikke noget nyt i. Det er en kendt og også rigtig god måde at bruge rester og ‘det, man har’.

Med en tærtebund af revne kartofler i stedet for den traditionelle mørdej er det både en hurtigere tærte og en tærte, der indeholder langt færre kalorier.

Kartoffelbunden prøvede jeg første gang i efteråret i en tærte med chorizo og squash, og siden er jeg vendt tilbage til den flere gange.

Til bunden skal du bruge:
2 bagekartofler
30 g fintrevet parmesan/grana
Smør til at smøre tærteformen

Til fyldet skal du bruge:
4-5 æg (afhængigt af størrelsen på din tærteform)
4-5 spsk creme fraiche
Salt og peber
Og det kød- og/eller grøntsagsfyld, du gerne vil have i tærten.

Riv bagekartoflerne groft, skyl dem grundigt og vrid vandet af i et rent viskestykke (ligesom man gør ved squashen til squashdellerne). Smør fadet grundigt med smør, pres kartoflerne ud i bunden af fadet og drys osten over.

Her er bunden klar til at blive fyldt.

Spring ikke skylning og vridning over. Tærter kikser tit, fordi de er for våde.

Det kan være fristende at putte alting i tærten og lade det hele blive mørt, mens tærten bager. Men bruger man fyld som squash eller andre vandige grøntsager, er det en god ide at stege dem først, så noget af vandet fordamper. Tærten bliver svær at få til at hænge ordentligt sammen, hvis der nærmest står vand i bunden.

Er fyldet mere tørt som her

Fyld af kyllingestrimler, feta, cherrytomater og oliven.

kan man sagtens bare lægge det ovenpå bunden uden yderligere tiltag.

Pisk nu æg og cremefraiche sammen med lidt salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet.

Bag tærten en 40-45 minutter på 180 grader og lad den stå og samle sig i fem minutter, før du skærer i den. Tærten slipper kanten i løbet af de fem minutter og det bliver let at skære pæne stykker.

Her har tærten sluppet kanten hele vejen rundt.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Tærtebund af revne kartofler – nemt, hurtigt og billigt”

 1. Og jeg har lavet den flere gange, men havde da lige glemt den. Tak for opskriften, det er en dejlig nem måde at lave tærtebund på.

  Like

 2. Opskriften skal prøves, men jeg kan sørme ikke skrive den ud.
  Har du hørt om det før? Eller kan du hjælpe med hvordan jeg gør?

  Like

  1. Hej Jette,
   Det har jeg aldrig hørt om før. Jeg har ikke sådan en særlig skriv ud funktion, men bare at trykke på print plejer at virke. Hvis det går helt galt, kan du vel kopiere teksten over i et Word dokument?

   Held og lykke!

   Like

 3. Så reddede du da lige aftensmaden igen. 1000 tak for den opskrift,:-P)))men skifter bagekartoflerne ud med alm kartofler, så må “vi” se om den vil hænge ordentligt sammen.
  God dag Karen

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: