Tærtebund af revne kartofler – nemt, hurtigt og billigt

En lækker tærte med fyld af rester er der ikke noget nyt i. Det er en kendt og også rigtig god måde at bruge rester og ‘det, man har’.

Med en tærtebund af revne kartofler i stedet for den traditionelle mørdej er det både en hurtigere tærte og en, der indeholder langt færre kalorier.

Kartoffelbunden prøvede jeg første gang i efteråret i en tærte med chorizo og squash, og siden er jeg vendt tilbage til den bund flere gange. Den er nemlig virkelig god, og derfor denne reminder.

Til bunden skal du bruge:
2 bagekartofler
30 g fintrevet parmesan/grana
Smør til at smøre tærteformen

Til fyldet skal du bruge:
5 æg
5 spsk creme fraiche
Salt og peber
Og det kød- og/eller grøntsagsfyld, du gerne vil have i tærten. Vores fyld bestod af en grillpølse, der var tilovers fra en anden dag, hakket løg, majs fra frost, rød peberfrugt og tomater i skiver

Riv bagekartoflerne groft, skyl dem grundigt og vrid vandet af i et rent viskestykke (ligesom man gør ved squashen til squashdellerne). Smør fadet grundigt med smør, pres kartoflerne ud i bunden af fadet og drys osten over.

Spring ikke skylning og vridning over. Tærter kikser tit, fordi de er for våde. Også fyldet skal af med noget af væden. Derfor steger jeg det først.

Det kan være fristende, bare at putte alting i tærten og lade det hele blive mørt, mens tærten bager.

Men den bliver svær at få til at hænge ordentligt sammen, hvis der nærmest står vand i bunden. Så steg fyldet på en pande og fordel det på bunden. Skal der fisk i tærten, så kog den let først.

Pisk æg og cremefraiche sammen med lidt salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet. Læg tomatskiver på til sidst.

Bag tærten omkring 40 minutter på 180 grader og lad den stå og samle sig i fem minutter, før du skærer i den. Den slipper kanten let i løbet af de fem minutter og bliver let at skære pæne stykker af.

En enkelt grillpølse eller en halv pakke bacon strækker langt, når du laver restemaden med et lille twist som her, og æg og lidt frysergrønt har man som regel.

God frysende, lysende mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Tærtebund af revne kartofler – nemt, hurtigt og billigt”

 1. Og jeg har lavet den flere gange, men havde da lige glemt den. Tak for opskriften, det er en dejlig nem måde at lave tærtebund på.

  Like

 2. Opskriften skal prøves, men jeg kan sørme ikke skrive den ud.
  Har du hørt om det før? Eller kan du hjælpe med hvordan jeg gør?

  Like

  1. Hej Jette,
   Det har jeg aldrig hørt om før. Jeg har ikke sådan en særlig skriv ud funktion, men bare at trykke på print plejer at virke. Hvis det går helt galt, kan du vel kopiere teksten over i et Word dokument?

   Held og lykke!

   Like

 3. Så reddede du da lige aftensmaden igen. 1000 tak for den opskrift,:-P)))men skifter bagekartoflerne ud med alm kartofler, så må “vi” se om den vil hænge ordentligt sammen.
  God dag Karen

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: