Pop Overs med purløg og ost

En amerikansk delikatesse, der skal spises lun. Pop Overs. Det hedder de, fordi de popper op over kanten på formen og vender sig lidt under bagningen.

Opskriften her er baseret på opskriften fra den amerikanske hus-, have- og køkkengudinde, Martha Stewart.

Jeg har omregnet opskriften til danske mål og skåret den ned til to tredjedele, for mere er der ikke plads til i en almindelig 12 hullers muffinform. Nu skulle opskriften være lige til at gå til, og du kan få sprøde, bløde og lækre Pop Overs til et glas kold hvidvin på terrassen senere i dag.

Man skal bruge:
2,5 dl mel
2,5 dl mælk
2 æg
1 tsk salt
1 dl klippet purløg
og 3-4 spsk fintrevet parmesan/grana ost
Et par spsk smør til formen

Start med at piske mælk og æg sammen. Tilføj mel og salt og pisk det godt sammen, så der ingen klumper er mere. Det er faktisk nærmest en pandekagedej…

Riv ost og klip purløg og rør det i dejen.

Put en lille klat smør i hvert hul i muffinformen og stil den ind i ovnen. Tænd på 200 grader. Når ovnen er varm, bruser smørret, og formen er godt varm. Det skal den være, før du hælder dejen i.

Fyld hvert hul knap 2/3 op og sæt formen tilbage i ovnen. Bag dem i 20 minutter – når de er ved at være klar, begynder de at poppe over.

Når de er færdige, skal de ud af muffinformen med det samme og op på en rist, så de ikke bliver bløde. Prik evt. et lille hul i dem, så dampen kan slippe ud.

Spis dem lune til et glas vin – rester kan varmes igen. En rigtig godbid fra over there.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Pop Overs med purløg og ost”

 1. … lige en ting mere – hvad sker der mon, hvis man ikke prikker hul på dem efter bagning?
  Jette

  Like

 2. Hej Karen
  Sjov idé – skal helt sikkert prøves.
  Det ligner en siliconeform du har brugt – stemmer det?
  Bedste hilsner
  Jette

  Like

  1. Ja, det er min berømte 12-hullers, som jeg bruger til både kager, brød og kød. Men de vender også i metalforme.
   Hvis man ikke prikker dem, kan de godt falde sammen. Lidt falder de sammen under alle omstændigheder, men de skal helst ikke blive kompakte.
   Kh, Karen

   Like

   1. Jeg har begge slags forme – prøver mig frem, hvilken der passer bedst til min smag.

    Like

 3. Lyder virkelig godt. Jeg har ikke muffinsforme i en samlet bakke – kun sådan nogle enkelte, bløde, plisserede siliconeforme. Er dejen mon for flydende til det?

  Like

  1. Det ved jeg faktisk ikke. Jeg synes, det er smart med den 12 hullers form, fordi der også er lidt styr på dem. Men du kan jo prøve? Dejen flyder ikke over i hvert fald, for de begynder først at vende sig, når luftboblerne begynder at dannes inde i dem.

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: