Menu til julefrokosten 2017

I lørdags holdt vi den traditionelle og hyggelige nabo-julefrokost her hos os.  For hukommelsens skyld – og til  inspiration til andre, der går og tænker over menu eller en ret, de skal have med til en julefrokost – kommer hele menuen fra i lørdags her – med links.

Vi startede – som man næsten altid gør – med sild. Mine yndlings-sild, Stegte sild i eddike,

hvide sild med karrysalat, og kryddersild med kapers og rødløg. Klassisk og rigtig godt.

Derefter – fordi vi havde fået kød fra vores charolaiser hjem til fryseren dagen før – fik vi en mini-pariserbøf. Med det hele. Rødbeder, hakkede løg, æggeblomme, kapers og peberrod.

Så var der ribbenssteg med både hjemmelavet gammeldags rødkål, og den smukke og lækre salat med rød spidskål.

Der var hjemmelavet rullepølse, og senere ost – købt lige oppe i Lading på Lading mejeri – og til sidst lidt sødt til kaffen. Kollegiekage skåret i små firkanter i konfektstørrelse.

Hvis du synes, det var meget mad, har du helt ret. Men julefrokosten varede da også hele eftermiddagen og noget af aftenen med. Med pauser – og ikke for meget af hver ret – gik det nu ganske godt. Og det er nu så dejligt at lave god og rigelig mad til mennesker, der virkelig påskønner det.

Vi har levet af rester det meste af ugen – bortset fra torsdag, hvor vi var til en anden julefrokost – og nu er det lørdag igen. En stille lørdag bliver det, og det gør ikke spor.

Solen skinner over de frosne bakker, Bondemanden er taget på jagt, katten sover i sin stol, og jeg skal ud i det smukke vejr, så snart vasketøjet er sat over.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Menu til julefrokosten 2017”

 1. Uhhh lige en julefrokost i min smag.
  Elsker mad og elsker at spise langsomt og længe 😉
  I havde da vidst en skøn dag.
  Rigtig god dag i det smukke vejr. Vi skal til brunch hos søn og svigerdatter som nok varer det meste af dagen Hihi.

  Knus Lone

  Like

 2. Alså den kage må jeg prøve………..den ser både rigtig god og nem ud.
  Du har nogen gode og nemme opskrifter😊Den anden dag bagte jeg din gl dags krydder kage ,med appelsin marmelade,den blev rigtig god………har også prøvet den med kirsebær og solbær….hver gang lige god😊
  Rigtig god weekend
  Mange hilsner Grethe

  Like

 3. Det lyder til at have været en dejlig eftermiddag – synes vi jo! For os må et sådan et gæstebud gerne tage timer ved bordet. Min veninde er gift med en amerikaner, og det allerværste, han ved, er, at man i Danmark ikke kan ‘gøre sig færdige’ ved bordet. “It takes you far too long!” – meaning “forever!”

  Like

   1. Ja, de er nogle værre nogle, og jeg har endnu ikke lært det: Er man på restaurant, skal man holde øje med sin tallerken. Jeg lægger kniv og gaffel, mens jeg tygger maden – og flere gange har jeg været ude for, at der kommer én og tager fat i min tallerken. “Sorry, I thought you have finished eating!” Havde jeg kunnet bestemme, havde min svigersøn været italiener – dem passer jeg bedre sammen med …

    Like

Der er lukket for kommentarer.