Salat af rød spidskål, granatæble, persille og saltmandler

En salat, der passer fint til de klassiske retter til julefrokosten som for eksempel ribbensstegen. En frisk, lækker og farvestrålende salat, der også gør godt for øjnene.

Ideen til sammensætningen fik jeg hos min yndlings grøntsagspusher. Jeg kom forbi i torsdags sidst på dagen og trådte ud af novembermørket og ind til et væld af farver.

De lilla spidskål og røde granatæbler lå lige ved siden af hinanden derinde, og råbte ‘køb mig’. Det gjorde jeg så. Med hakket persille fra haven og hakkede, hjemmelavede saltmandler blev det til en dejlig og ikke helt almindelig salat bestående af:

1/2 rødt spidskål
1 granatæble
Et bundt persille
100 g saltmandler (lav dem selv – Lene med bloggen bagvrk.dk har en nem og god opskrift her.

Til dressingen:
3 spsk granatæblesirup
1 spsk flydende honning
Vand til at justere konsistensen

Granatæblesirup fik jeg også hos grønthandleren. Den ser sådan ud og koster 25 kr. for en flaske. Granatæblesirup er ret syrligt i smagen – derfor honningen.

Skær kålen i tynde strimler og derefter på den anden led i småstykker. Læg kålen over i et dørslag og knug den – nærmest ælt den – i et minuts tid. Det bryder nogle cellevægge ned og gør noget rigtig godt for kålen.

Pil kernerne ud af granatæblet. Det tager sin tid, og det sprøjter noget, så du skal ikke have en hvid bluse på….

Hak persillen – gem nogle duske til pynt. Hak de fleste af saltmandlerne groft, men gem også nogle af de hele til pynt.

Rør granatæblesirup sammen med honning og lidt vand og bland salaten. Pynt til sidst med persilleduske og hele saltmandler.

Den salat er så lækker, at Bondemanden foreslog, vi skulle have den med som ekstra tilbehør på selveste juleaften. Efter vi nede i firserne pligtskyldigst og høfligt havde tygget os igennem salater med grov, rå rødkål og appelsiner, har juleaften ellers været salatfri.  Det var nok kun, fordi vi ikke havde fundet den rigtige salat.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Salat af rød spidskål, granatæble, persille og saltmandler”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: