Julefrokost med naboerne

Lørdag holdt vi julefrokost med naboerne – slænget udenfor byskiltet, som vi plejer at kalde dem. Det er ikke helt korrekt, for der var et par, der bor indenfor byskiltet. Og der var da også et par, der kom lidt mere langvejs fra. Men – vi ved, hvem vi mener, og så må det være godt nok…

Arvestellet, krystalglassene, pynt på bordet, godt selskab og masser af dejlig mad. En julefrokost af den slags, der varer hele dagen.

billede5

Her kommer menuen, og her er der links til opskrifter på alle retterne. Måske kan du bruge en opskrift eller to, når du selv skal holde julefrokost.

Hvide sild og hjemmelavet karrysalat.

billede7

Stegte sild. Ingen julefrokost uden stegte sild i eddike, og denne opskrift har nok krydderier i, til at det ikke bliver den udvandede version, man så ofte kan købe.

Ribbensteg af lokal gris med hjemmelavet rødkål. En klassiker. Til jul får man sul. Sådan er det bare.

billede8

Frikadeller og den lækre, lyserøde salat med æbler, selleri og rødbede. Den frisker op, har sødme, syrlighed og knas.

Billede3

Andeleverpate – lavet ligesom kyllingeleverpate, men med halvdelen af leveren skiftet ud med andelever.

billede3

Rejesalat – den bløde og lækre rejesalat. Yderligere kommentarer er unødige. Det er bare sådan, den skal laves, sagde hun ubeskedent.

Billede3

Til sidst var der ost fra Lading Mejeri og lidt chokolade til kaffen.

Alt sammen med forskellige slags hjemmebagt brød til – det gemmer vi lige til i morgen, for hunden vil gerne en tur ud på marken i solskinnet nu.

God  mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: