Porredip med feta og græsk yoghurt

For nogle uger siden var vi til fødselsdag, hvor vi fik en lækker, cremet dip med feta og porre. Den var købt hos en ‘tyrkisk købmand’ i Lystrup. Imidlertid er 30 km mere, end jeg vil køre for at købe en skål dip, så jeg besluttede mig til at prøve at lave den selv.

Det kan man godt. Med glimrende resultat. Som det gælder for så meget god mad, er det enkelheden, der gør det godt, og man skal faktisk kun bruge 3 ting til at lave dippen.

1 ikke for grov porre incl. det grønne – det pynter
3-4 spsk feta – Pucks eller en anden cremet feta
3-4 spsk græsk yoghurt

Rens porren og skær den i mindre stykker. Put den i lynhakkeren og hak den nogenlunde fint. Tilsæt feta og græsk yoghurt og kør det sammen til en ensartet, dipagtig konsistens. Måske skal der lidt mere eller mindre feta i – det kommer an på, hvor salt fetaen er, eller hvor stærk porren er. Smag til og kør igen, til den passer til dine smagsløg. Nemt og hurtigt.

Dippen er god sammen til brød, evt. pitabrød eller knækbrød, til italienske brødstænger, som tilbehør til kød eller ‘bare’ til gulerodsstave.

Og mens mørket sænker sig, og natten trækker ind over træernes bare, men fine silhoutter, kan vi sidde inde og smovse i nippemad og glæde os over, at det nu er fredag , og at weekenden ligger forude – måske skulle man skeje ud og sove til henad 7 tiden i morgen?

 

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Porredip med feta og græsk yoghurt”

 1. Tak. Den må da lige prøves til fredagens fingermad.
  Weekend ? Nå ja, fodboldkamp FCNordsjælland mod Randers lørdag med mindstemanden i æresrunde i pausen – Ja, så er en vel nødt til at komme. Og fodboldtræning og svømning søndag. Men vi må være glade for, at både vi selv og vores kære er sunde og raske og kan dyrke sport og komme ud. Som vi alle ved, kan livet pludselig forandre sig, så jeg nyder det, mens det er her!

  Like

  1. God ide. Man bliver jo pludselig mindet om, hvordan alt kan ændre sig på et splitsekund. Og fodboldræset hører jo med til, at ungerne bliver større. Om fem minutter vil de bare låne bilen 🙂
   Den eneste forskel på hverdag og weekend hos os er nu også, at vi ikke skal på arbejde. Alt det andet fortsætter jo ufortrødent. Der skal fodres dyr, kæles lidt med Heldig, hunden skal luftes, der skal gøres rent, vaskes, bages uendelige mængder brød til os og til B&B’en – og så det løse. Men – jeg overvejer nu alligevel at ligge og dase til 7 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: