Glædelig Påskedag

Påskedag er en festlig dag. Langfredags stilhed og lørdagens travlhed og summen omkring bliver afløst af Påskesøndagen, hvor solen altså bør skinne, at den ved det.

Billede1

På bordet er der i hvert fald solskin. Det ‘sædvanlige’ zinkfad, der står med skiftende pynt det meste af året. En birkekrans, æg i reder og en vase med påskeliljer.

Sovende påskeliljer, der er lige ved at vågne. Påskeliljerne fylder stuen med duft. Sjovt, at nogle gange dufter de, andre gange ikke. De ligner hinanden, men de må jo være forskellige alligevel.

Billede7

De sovende påskeliljer er så billige, at de ofte slet ikke bliver påskønnet – de mere avancerede og afdæmpede narcisser vinder på point. Men selve Påskedag er de gammeldags gule de dejligste påskeblomster, der findes. Grundtvigs påskeblomst.

Påskeblomst! hvad vil du her?
Bondeblomst fra landsbyhave
uden duft og pragt og skær!
hvem er du velkommen gave?
Hvem mon, tænker du, har lyst
dig at trykke ømt til bryst?
Mener du, en fugl tør vove
sang om dig i Danmarks skove?

Billede4

Rigtig glædelig Påskedag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Glædelig Påskedag”

 1. Nu er det næsten blevet for sent at ønske god påske, men alligevel vil jeg kommentere på dit indlæg. Jeg er ikke så begejstret for gule blomster, men påskeliljen er en undtagelse. Den holder jeg meget af, og jeg tror, Grundtvigs dejlige påskesalme er medvirkende hertil. Det er efter min mening en af vore allersmukkeste salmer.
  Hilsen Elna

  Like

  1. Det er jeg helt enig med dig i. Den er fantastisk. Jeg er stor Grundtvig-fan, og jeg elsker hans salmer, især dem, der beskriver årstiderne. De følger mig året rundt og kigger ofte indenfor her på bloggen.
   Vh, Karen

   Like

 2. God Påske
  Solen vidste at en burde skinne, så det gjorde den,men pludseligt havde den glemt alt om det,og mente at nu var det tid, til at vande Haverne
  og så blev det
  Vand fik vi i rigt mål

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: