Påskesmåkager med citronskal og et strejf af rosmarin

Rosmarin er ikke det mest almindelige småkagekrydderi, men hvem siger også, at en småkage skal være almindelig? Småkagerne her er italiensk inspirerede, og de er både søde, friske, krydrede og sprøde.

Billede3

Det er en lidt stor portion – der kommer to store glas kager ud af den, så du kan eventuelt halvere portionen, hvis du vil.

Billede5

Du skal bruge:

Fintrevet skal fra 2 citroner
175 g smør
250 g sukker
2 æg
350 g mel
1 tsk hjortetakssalt
2 tsk stødt ingefær
2 tsk vanillesukker
Tørret rosmarin til drys

Evt. flormelis, citronsaft og gul konditorfarve

Pisk smør og sukker sammen og pisk æggene og citronskallen i. Bland mel, hjortetakssalt, ingefær og vanillesukker og rør det i.

Rul dejen i fingertykke pølser,

Billede1

læg dem på en bageplade og rul dem flade med kagerullen. Det går nemmest, hvis man lægger et stykke bagepapir over dejen, før man ruller. Drys med lidt rosmarin.

Billede2

Bag kagerne i 10 minutter på 200 grader, og skær dem i snitter, så snart de kommer ud af ovnen. Lad dem køle helt af på en rist, før du eventuelt pynter dem med citronglasur.

Billede4

De smager godt både med og uden glasur, men den påskegule glasur er nu så fin.

Billede1

God Langfredag – den stille dag i Påsken.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Påskesmåkager med citronskal og et strejf af rosmarin”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: