Lammekølle med nyt tilbehør

Påskens lammekølle blev stegt på samme måde som sidste år. Med citronsaft og -skal, rosmarin og hvidløg som de primære krydderier.

Men lidt nyt skal der jo til, så vi lavede græsk inspireret tilbehør: Smeltede snackpebre med olivenolie, æbleeddike og feta, og porre/feta dip, der kunne gøre det ud for sovs.

Billede1

Til de smeltede pebre skal man bruge:
2-3 snackpebre
2-3 spsk. smuldret feta
2-3 spsk. olivenolie
1 fingerbøl æbleeddike

Rens pebrene for kerner og frøstole og skær dem i strimler, der igen skæres i bidder. Varm olien op i en gryde og hæld peberstrimlerne i. Læg låg på, skru ned og lad dem stå på meget lav varme i minimum 20 minutter – gerne længere. De smelter nærmest og får en blød og krydret smag.

Tag gryden af blusset og hæld en lille smule æbleeddike ved – for at give lidt syre – og rør rundt. Bland med smuldret feta. Pebrene kan spises lune eller kolde – de er lige lækre.

Har du lavet lammekølle med traditionelt tilbehør den ene dag, kan du jo spise rester med smeltede pebre og porredip dagen efter. Det bliver en helt ny ret.

Grøntsager og krydderurter fra omkring Middelhavet klæder lam så godt – og var man nu grillkonge, ville det ikke være så skidt at grille køllen – lam smager godt, når det har fået lidt ‘striber’.

God påskesøndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: