Påskeopskrifter

Så er vi gået ind i påskeugen. I går var det Palmesøndag, og der ligger en række helligdage foran os. Det er noget, jeg glæder mig til hvert år, men jeg ved, at ligesom i julen, udvikler påsken sig også tit til lidt af et køkkenmaraton. Det er med at have planer og indkøb på plads, hvis man ikke vil holde en fortravlet påske i opvaskemaskinens skær.

Påskemad er både middage og frokoster, og det skal være lækkert. Det skal være noget med æg, og det skal være noget med lam. Her er en række opskrifter at lade sig inspirere af og have i baghovedet, når man sammen med resten af landets befolkning kæmper sig frem i supermarkedet efter det sidste på onsdag.

Først frokost. Her er traditionel påskefrokostmad af den slags, der bare bliver så meget bedre, hvis det er hjemmelavet:

For eksempel sild og karrysalat

Billede1

Og ingen festfrokost uden blød og lækker rejesalat.

Man kan også lave noget med laks – det er altid lækkert – se forskellige opskrifter med laks her – blandt andet laksesalat.

Fyldte æg er rigtig påskemad, og de er så dekorative.

Billede4

Den store påskemiddag er som regel ‘noget med lam’. De fleste steder er det nok lammekølle, og her er en opskrift på en rigtig god en af slagsen.

Vil du hellere lave noget andet med lam, så se kategorien ‘Lam’.  De her lækre pirogger kan laves både til aften og til frokost – og de kan laves på forhånd og lunes i ovnen en dag, hvor det skal gå lidt hurtigt. For den slags dage dukker også op i påskeferien, hvor der – igen ligesom i julen – let kan ske en ophobning af ting og begivenheder, man skal nå.

Vores påske bliver nok lidt travl. Udover ‘det sædvanlige’, er der gæster i B&B’en til mig, og så skal Bondemanden have pløjet og tilsået et par marker, der skal lægges om til græs i år. Der kan aldrig blive for meget græs, når man har sådan nogle evigt sultne køer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men uanset hvad, er påsken en dejlig tid. Jeg holder ferie fra i dag – tre lange fridage før selve påsken, hvor jeg kan nå uendeligt meget – håber jeg. Planer mangler der i hvert fald ikke.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Påskeopskrifter”

   1. Yep,Karen.Dorthe har ferie til tirsdag efter påske,så der bliver slappet af.med strikketøjet,træning og småture i det sydsjællandske,et par føsdesdesdage aber kein stress.alt gribes gelinde an-er vejret til det så er der lidt at gøre i haven men georginerne venter vi med endnu der kan jo kommefrost

    Like

 1. Mums og savle ❤ Godt jeg sidder med "morgenmaden" 😉
  Jeg holder nemlig også "fri" og har for en gang skyld sovet længe. Ellers har jeg også masse af planer om både "arbejde" og fornøjelser.
  Når rengøringen af hele hytten er klaret – det trænger virkelig! Har jeg også lovet mig selv en tur på planteskolen efter en prunus 'kojo no mai' Den har nemlig været på ønskesedlen siden jeg så den hos en veninde og nu er den på tilbud på den lokale 🙂
  Det bliver første gang jeg skal derop efter at jeg kun har på cykel som transportmiddel – spændende – men det skal nu nok gå.
  Efter at have læst dit indlæg og specielt set det sidste billede er dagen i alt fald startet perfekt med et stort smil.

  Go´ mandag

  Like

  1. God arbejdslyst, Sanne. En tur på planteskole lyder skønt og er en passende belønning for at have gjort rent. Det er nu et værre ruskvejr at være på cykel i, så pas på dig selv!
   Ja, de kræ – har de aldrig lært, at man ikke må have fødderne i maden??
   vh/Karen

   Like

   1. Tak 🙂
    Udsatte planteskolebesøget – blev heller ikke helt færdig med rengøringen – lidt for mange pauser 😉
    Men har jo også ferie. Såååå . . . . . . . . . . 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: