Lammekølle med citron, hvidløg, rosmarin og lidt mere

Lammekølle skal man have, når det er påske. Gerne en stor kølle, så der er rester til de næste dage.

Her er opskriften på en marineret og ovnstegt en af slagsen. En god og krydret marinade – lammekød kan tage en del krydderier uden at tage skade.

Til marinaden skal du bruge:
1 håndfuld hakket mynte (kig i haven – de er begyndt at skyde)
1 håndfuld frisk hakket rosmarin
Saft og revet skal fra 1/2 citron
3 store fed hvidløg
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk muscovadosukker (farin kan også bruges)

Rids køllen og smør den med marinaden. Lad den stå et par timer, til den er tør i overfladen.

Køllen her blev stegt i ovnen på 150 grader i 3 1/2 time – men den var virkelig også stor. En mindre kølle kan vel nøjes med mindre – stik i den og se efter, om kødsaften er klar, og om kødet virker mørt. Så er den færdig. Et stegetermometer skal vise 65-67 grader.

Kødet blev mørt og blødt som smør – kunne skæres med en gaffel. Som tilbehør var der ovnbagte kartofler, auberginesalat, halve bagte hvidløg og en god flaske rødvin. Kartofler og hvidløg blev lagt ind til køllen omkring halvanden time før, køllen var færdig.

God påske.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: