Lammekølle med citron, hvidløg, rosmarin og lidt mere

Lammekølle skal man have, når det er påske. Gerne en stor kølle, så der er rester til næste dag.

Her er opskriften på en marineret og ovnstegt en af slagsen. En god og krydret marinade – lammekød kan tage en del krydderier uden at tage skade.

Til marinaden skal du bruge:

1 håndfuld hakkede mynteskud (fra haven – de er begyndt at skyde)
1 håndfuld frisk hakket rosmarin
Saft og revet skal fra 1/2 citron
3 store fed hvidløg
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk muscovadosukker (farin kan også bruges).

Rids køllen og smør den med marinaden. Lad den stå et par timer, til den er tør i overfladen. Her sker det under skarp bevogtning. Katte kan godt lide lam. Og hedder man Puma, er intet bytte for stort. Et navn forpligter.

Køllen her blev stegt i ovnen på 150 grader i 3 1/2 time – men den var virkelig også stor. En mindre kølle kan vel nøjes med mindre – stik i den og se efter, om kødsaften er klar, og om kødet virker mørt. Så er den færdig.

Denne var mør og blød som smør – kunne skæres med en gaffel. Som tilbehør var der ovnbagte kartofler, auberginesalat, halve bagte hvidløg og en god flaske rødvin. Kartofler og hvidløg blev lagt ind til køllen omkring 1 1/2 time før, køllen var færdig.

Fantastisk lækker påskemiddag, som – næsten – lavede sig selv.

Glædelig påske – i dag er det Påskesøndag, og vi skal i kirke, så vi kan få lov at synge ‘Påskeblomst, hvad vil du her’ – en absolut all time favourite. Bagefter skal vi se kunstudstilling på Galleri Udsigten, og så er det vist også slappet nok af i denne Påske.

Der er jo altid nok at lave, når man bor på landet.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.