Påskepynt i haven

Er der noget bedre end at have fri  – i solskin? Tid til at drysse lidt rundt og få ideer, og tid til at virkeliggøre nogle af dem. I går blev der påskepyntet i haven.  Især omkring terrassen ved B&B’en, hvor højbedene nu er luget færdige for den onde og gemene skvalderkål og de tusindvis af ahornspirer.

Billede2

Terrassebordet ved B&B’en har fået en af de kønne engelske primulaer, hænderne, en kogle og en troldegren. Nu er der fint til påske.

Omkring døren ind til det lille vindfang ved bagdøren – ‘våbenhuset’, som vi og alle andre bruger som hoveddør – blev der også påskepyntet.

Billede1

Hunden og jeg gik op i hegnet og klippede pilegrene til pynt i den store potte med hornvioler. Grenene giver den ellers så flade potte højde. Ideen fik jeg fra Fru Pedersens Have. Man kan se en udsendelse fra haven her, og jeg glæder mig til de næste i rækken, for der er rigtig meget inspiration at hente. Og er der noget bedre end at få inspiration fra dygtige og kreative mennesker?

Billede2

På en stub i haven, har to små fugle slået sig ned.

Billede3

Der er virkelig gået beton i pynten i år. Jeg elsker blandingen af det rå beton og de lette forårsblomster. Når der kommer lidt mere patina på betonen, bliver det endnu bedre, men det skal nu nok komme helt af sig selv.

Noget andet, der kommer helt af sig selv:

Billede4

Vorterod. Fælt ukrudt i bedene, men smukt på skrænten op mod den gamle æblehave. Hver blomst er en lille sol, og man bliver glad i hele kroppen af at se på dem. Naturens egen påskepynt.

I dag er det drivhusets tur. Der skal ryddes ud, ryddes op og vaskes af. Her kommer mutter med kost og spand – af banen!

God onsdag – håber, du er færdig med at købe ind til de mange påskemåltider – det bliver vist et mareridt omkring kølediskene senere i dag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Påskepynt i haven”

 1. Flotte billeder, tak for dem! Vorterod syne jeg kun om i vild natur – det ved de ikke, så de kommer alle vide vegne hos mig. For længe siden gav min søn dem et nyt navn (de begynder nu med “L” her i huset).
  God påske til alle på gården og min “kollega” Hansi med familie!

  Like

 2. Mojn i det jydske!
  Det ser nysseligt ud…her i huset kunne vi godt tænke os at bestille 2 sæt hænder til at tage med hjem når vi har være på visit er det en mulighed????
  go`onsdagsdag

  Like

   1. Nope det forventer vi jo heller ikke lige såvel et mundblæst glas aldrig kommer til at blive som det andet,det er jo det som er charmen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: