Pot Pie

For næsten 10 år siden skrev jeg opskriften på Pot Pie med kylling. Pot Pie har jeg lavet rigtig mange gange siden, for det er sådan en god måde at bruge rester. Kød og grøntsager i en lækker sovs bagt under et sprødt låg.

Det gode ved Pot Pie er, at man kan lave det af næsten alle rester. Af rester af gryderetter som Guinness Gryde (det skal vi selvfølgelig have til Saint Patrick’s Day den 17. marts), af rester af stegt kylling blandet med grøntsager og sovs, af oksesteg, af andesteg – find selv på mere.

Guinness Gryde som pot pie

Princippet er simpelthen noget kød, nogle grøntsager, en god sovs og et sprødt låg. Derfor kan fyldet laves af resterne af både kød, grøntsager og sovs fra dagen før. Eller af rester fra fryseren.

Normalt laver jeg selv låget og bruger den engelske pie dej her:
125 g hvedemel
1 drys salt
1 tsk bagepulver
60 g smør
Et par spiseskefulde mælk
1 æg til pensling.

Bland mel, salt og bagepulver og smuldr smørret groft i det. Saml det hurtigt med mælken. Husk ikke at ælte for meget, dejen skal kun lige samles, og der må gerne være lidt grovere smørklumper i.  Læg dejen på køl i en times tid, før du ruller den ud og lægger den som låg over dine rester. Husk at skære et hul i dejen som skorsten. Kan dampen ikke slippe ud, revner dejen. Smør med sammenpisket æg og bag til toppen er lysebrun, og fyldet bobler i skorstenen.

I går fik jeg ideen med pot pie lidt sent, og der var ikke tid til at lave dejen og lade den hvile. Heldigvis havde jeg en rulle butterdej i fryseren, og det kan også bruges. Butterdej kan endda skæres ud i strimler, så man kan lave fletværk på toppen af sin pot pie.

Ud over kyllingestykker – rester fra fryseren – kom der lidt kogte kartofler, gulerødder, porre og løg i. Jeg lavede en sovs af 1 spsk mel, 1 spsk smør og grøntsagsvandet og blandede kylling og grøntsager i, før låget blev lagt på.

Hvis du ikke har prøvet at lave sådan en Pot Pie, skulle du prøve det, næste gang, du har nogle gode rester. Det er rigtig ‘comfort food’, og selvom det egentlig er det samme som i går, smager det helt, helt anderledes.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: