Chicken pot pie – restemad med kylling

Comfort food. Det er mad, som både børn og voksne kan spise og føle varme, tryghed og velbehag i mave og sjæl. Det er en chicken pot pie som den her. En stuvning med kylling, majs og bønner med et sprødt låg over.

Billede6

Man skal bruge
Rester af stegt kylling – her nok til to – ca. 250 g.
150 g frosne majs
150 g frosne bønner
1 hakket løg
2 dl hønsebouillon
1 dl mælk
Lidt smør til at stege løget i
2 spsk mel og en sjat mælk til meljævning

Til dejen skal man bruge:
125 g hvedemel
1 drys salt
1 tsk bagepulver
60 g smør
Et par spiseskefulde mælk
1 æg til pensling.

Bland mel, salt og bagepulver og smuldr smørret groft i det. Saml det hurtigt med mælken. Husk ikke at ælte for meget, dejen skal kun lige samles. ‘A light hand with pastry’. Læg dejen på køl i en times tid.

Hak løget og steg det klart i smør. Tilsæt kylling, majs og bønner – rør rundt og tilsæt bouillonen. Bring det i kog og tilsæt mælken. Lad det koge igennem og jævn stuvningen med meljævning. Den skal være ret tyk.

Kom stuvningen over i et ovnfast fad og rul dejen ud. Skær et hul til ‘skorsten’ og læg dejen over stuvningen. Pres den godt ned rundt i kanten. Lav eventuelt lidt pynt af overskydende dej. Smør det hele med æg og bag din pot pie i ovnen ved 200 grader, til dejen er gylden og sprød og fyldet bobler i ‘skorstenen’. Det tager en halv times tid.

Sådan en pie kan man også lave med andre rester. Rester af en oksesteg med resten af sovsen, nogle gulerødder og perleløg, eller rester af en skinke med ærter og gulerødder, rester af grisesteg med grøntsager og kartofler – det er en opskrift, der er lige så let at variere som biksemad.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Chicken pot pie – restemad med kylling”

 1. Det lyder simpelthen bare lækkert. Det er alt for mange år siden jeg har fået sådan en tærte (:

  – Kit

  Like

  1. Så er det da på tide. Den passer lige til vejret, og det er faktisk ret hurtig mad rent arbejdsmæssigt, når man ikke regner dejens køletid med – og den kan man jo altid bruge på noget andet end at vente 🙂
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: