Leder du efter opskrifterne på and?

Jeg kan se det inde i maskinrummet. Læsertallet er allerede astronomisk i dag. Over hele landet er der folk, der søger efter opskrifter på andesteg. For hvordan var det nu liiiige…? Det ser ud til, at Mortens Aften bliver fejret både i weekenden før, på dagen – og sikkert også i weekenden efter.

Kan du heller ikke huske fra sidste år, hvordan man gør, er opskrifterne lige her. Lige der, hvor de også var sidste år. For der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken – eller den stegte and – flere gange, vel?

Opskrifterne er driftsikre, prøvet mange gange – og når man bare lige har kigget dem igennem, husker man sagtens, hvordan det var, man skulle gøre, ikke?

Her finder du opskriften på at stege en hel and.

Og her er opskriften på andebryssteg på ben.

Har du mere lyst til en utraditionel ret med and til Mortensaften, fordi én gang traditionel and om året er nok? Så finder du opskriften på fransk and med appelsinsovs her.

Og her finder du opskriften på langtidsstegte andelår med appelsin, ingefær og portvin her.

Skal det gå hurtigt, kan du også stege et andebryst uden ben. Her er opskriften på andebrystfilet med æbler og varme krydderier. Det passer så godt til efteråret med æbler og varme krydderier.

God lørdag før Mortens Aften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: