Andekrone = Andebryststeg

I går aftes sad jeg og kiggede opskrifter på engelske websites. Opskrifter på and. Englænderne spiser nemlig and hele året, og derfor er det sjovt at se, hvad de kan finde på.

Og så faldt jeg over et ord. Hos Gressingham, der måske nok er den største andeavler i hele England. Ordet var Duck Crown. Andekrone.

Det er det, de kalder det, vi kalder andebryststeg. Andebryststeg på ben. Sådan en gut her:

Det er et meget bedre ord. Andebryststeg og andebryst er så tæt på hinanden at lytte til – men langt fra hinanden at smage på. Jeg blev nysgerrig og fandt ud af, at de også i Sverige bruger ordet Andekrone. Så hvad med at indføre det her?

Jeg hører ikke til dem, der mener, at sproget skaber virkeligheden – en teori, som mange abonnerer på (derfor alle de ord, man ikke må sige for tiden). Jeg synes, sproget er til for at beskrive virkeligheden, og en god beskrivelse med forskellige ord for forskellige ting er bare bedre, så man ved, hvad man har med at gøre. Andekrone.

Men andebryststeg er stadig det, det hedder her. Og opskriften på andebryststeg er stadig en af de mest populære nu, hvor vi nærmer os Mortens Aften. Den falder i år lige mellem to weekender, og jeg er sikker på, at der vil blive stegt and – og andebryststeg – både den 7. og den 14. november.

Metoden til at stege sådan en Duck Crown/Andekrone/Andebryststeg finder du lige her. Og uanset, om du vælger at stege den med traditionelt tilbehør eller vil lege lidt, nu hvor det er Mortens Aften og ikke juleaften, bliver den mest saftig, hvis du steger den sådan – langsomt, stille og roligt og med noget til at lave sovsen af.

God fornøjelse – og god tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Andekrone = Andebryststeg”

  1. Det ser lækkert ud, jeg vil prøve opskriften snart.
    Vi sidder inde i varmen i Nuuk, det er storm på orkanstyrke lige nu. Advarsler blev sendt ud af politiet i går, og vi har alle haft travlt med at tage ting og sager ind og surre resten fast før stormen kom.
    Efterårsstormfulde hilsner Kaalat

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: