Præsidentens livret: Meatloaf

I anledning af det amerikanske valg lavede vi i går en af den amerikanske præsidents livretter: Meatloaf. Det er vel bare farsbrød – en slags amerikansk forloren hare, men krydringen er anderledes. Derfor får du opskriften i dag.

Det er egentlig underligt, at man kan læse artikler om, hvad den amerikanske præsidents livretter er.

Der burde være vigtigere ting at skrive om, når det handler om en person, der er så betydningsfuld for verdens magtbalance. Men det kan man altså. Jeg spurgte i en gruppe på Facebook i går, og der var hurtigt en, der kunne finde en artikel om det emne.

Jeg skulle da også ind og kigge, for jeg vidste endnu ikke, hvad valgmenuen skulle være. Kun at det skulle være noget ærkeamerikansk.

Vil du prøve at lave et amerikansk Meatloaf, skal du bruge:
500 g hakket okse
1 lille revet løg
1 æg
12 saltkiks – Ritz crackers eller lignende
1 spsk Worcestershire sovs
1 tsk sennepspulver
1 tsk hvidløgspulver
Friskkværnet peber
2 spsk ketchup
1 dl bouillon
og til glasering: 4 spsk ketchup, 2 spsk brun farin, 1 tsk sennepspulver

Knus kiksene, læg dem i en skål og hæld bouillon på. Lad dem udbløde, mens du river løget. Tilsæt kød, løg, æg, ketchup og krydderier og rør det grundigt sammen.

Form et farsbrød i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen på 200 grader i en 20 minutters tid. Rør glaseringen sammen, tag farsbrødet ud af ovnen, smør det med blandingen og sæt det ind igen i 10 minutter – giv det bare en gang varmluftsblæst nu – stadig på 200 grader.

Vi lavede coleslaw og græskar/kartoffelmos som tilbehør. Så kan det vel næsten ikke blive mere langt ude på landet amerikansk. Det var i hvert fald meningen.

Sådan et farsbrød er ikke særlig kønt. Det ser lidt træls ud med ketchuplaget på toppen. Martha Stewart smører glaseringen meget tyndere på, og det er pænere. Men… det smager altså godt med det tykke, krydrede lag.

Det her er den basale opskrift. Der er regionale afvigelser, der er moderne twists med finthakkede grøntsager i, man kan lægge kartofler og gulerødder rundt i kanten af fadet og bage dem med… Farsbrød kan varieres i det uendelige, og farsmad er altid populært. Også når man er præsident, og ens søster laver det til en, når man har fødselsdag.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: