Krydderkage med kanel, ingefær, tranebær og valnødder

I går havde jeg lovet husbonden at bage en krydderkage. En rigtig gammeldags krydderkage med stødte nelliker, ingefær og kanel. Men så var der ingen kryddernelliker i skuffen.

Nød lærer nellikeløs kvinde at improvisere, og der var en pose tranebær og resten af en pose valnødder, der hvor kryddernellikerne skulle have været.

Det blev en rigtig god kage – stadig en krydderkage også uden nelliker, men ekstra lækker med de saftige bær og den lette bitterhed fra valnødderne. Husbonden bad mig huske, hvordan den var lavet, og jeg skrev det ned lige her, hvor jeg har mine huskeværdige opskrifter. Den lyder sådan her:

300 g mel
250 g sukker
2 tsk natron
2 tsk stødt ingefær
2 tsk kanel
100 g smeltet smør
3 dl mælk
1 dl tyttebærsyltetøj
100 g af de bløde, tørrede tranebær
100 g grofthakkede valnødder

Bland de tørre ingredienser og tilføj så de våde. Rør dejen sammen, rør tranebær og valnødder i og hæld det hele over i en smurt bageform. Bag kagen ved 200 grader i en tre kvarters tid – stik i den med et grillspyd (jeg ved godt, man normalt siger en tandstikker – men grillspyddet er bedre, for det er længere, og der er ret varmt inde i ovnen).

Hvis der ikke længere hænger dej ved grillspyddet, er kagen færdig.

Da kagen var kølet af, og vi havde spist et stykke af den, delte jeg resten op i passende portioner, som jeg puttede i fryseren. Den er nemlig meget fryseegnet, og det er nu ikke så tosset at have kage på lager, der bare skal tø op.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Krydderkage med kanel, ingefær, tranebær og valnødder”

 1. Lige nu er jeg bare glad for jeg er allergisk over for nødder :)))))))
  Krydderkage, så er jeg ved at dø.
  Elsker det.

  Klem og skøn weekend
  Charlotte

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: