Krydderkage med tyttebærsyltetøj

Jeg har før skrevet om den lækre krydderkage, som jeg laver i mange variationer, men det er da vist på tide at minde om den igen. Den er fuld af god smag, og den er uendeligt let at lave. Samtidig kan man få brugt den rest tyttebærsyltetøj, der står tilbage i glasset fra juleaften, så det ikke tager plads op længere.

Billede2

Det er faktisk ren oprydning at bage en krydderkage. Nærmest en pligt her i januar, hvor der skal ryddes op og ryddes ud. Jeps. Pligt. Godt så. Der er ingen vej udenom.

Man skal bruge:
300 g mel
250 g sukker
2 tsk natron
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødte nelliker
2 tsk kanel
100 g smeltet smør
3 dl mælk
1 dl tyttebærsyltetøj

Bland de tørre ingredienser og tilføj så de våde. Rør sammen og hæld over i en bageform. Bag kagen ved 200 grader i en tre kvarters tid – stik i den med et grillspyd (bedre end at bruge en tandstikker – grillspyddet giver større afstand mellem den varme kage og de bare fingerspidser), og hvis der ikke længere hænger dej ved, er kagen færdig.

Du kan lige nå at bage den, så den er kølet af til i eftermiddag. Den smager nemlig bedst, når den er kølet af.

Billede3

Rigtig god søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Krydderkage med tyttebærsyltetøj”

  1. Den kage lyder ikke så tosset. Men udrydde tyttebærsyltetøjet – det er da helt uundværligt. Skal I så aldrig have stegte rødspætter mere, som det siden min barndom har været nødvendigt tilbehør til.

    Like

  2. Pligt, siger du… Nå men så må vi i gang 🙂 Mon ikke også jeg kan få ryddet et par hengemte, syrlige æbler af vejen ved samme lejlighed 🙂

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: