Shades of grey

Ingen planter blomstrer hele tiden, og derfor er forskellige farver og nuancer i løvet så vigtige. For et par dage siden fortalte jeg om krukkerne med de rødløvede kløverplanter. I dag handler det om de grå. Dem med det smukke grågrønne løv.

Gråt er så mange farver. Fra gråt og trist, som en regnvejrsdag i november til de elegante og lysende sølvgrå og grågrønne løvfarver.Jeg faldt for formerne og farverne i de grå planter her, og jeg morede mig også lidt over trykket på potterne.

Shades of Grey. Der stod da heldigvis ikke noget om Fifty. For den slags uartigheder skal man ikke begive sig af med, når man bor i et drivhus uden gardiner.

Planterne skal nu ikke blive i drivhuset. Drivhuset er kun en tryg venteplads for nye planter i tiden mellem indflytning og udplantning. Nætterne er stadig meget kolde her inde i landet, og vi havde frost i engen igen i nat. Planterne foretrækker helt klart vejret i drivhuset lidt endnu.

Da det blev blæsevejr og grå himmel i søndags, og jeg var færdig med vasketøj og den slags muntre søndagsaktiviteter, gik jeg i drivhuset for at lege lidt med potter. De grågrønne planter blev sat sammen på kryds og tværs. Gråt i gråt – så smukt mod den grønne baggrund bag drivhuset.

Og sammen med og foran de vildtblomstrende hornvioler.

Gråt fik vi alle sammen først rigtigt øje for, da betondillen startede for nogle år siden.

Vi fandt ud af, hvor meget ro gråt giver, og hvor meget den rå og grå beton fremhæver de farvestrålende blomster.

Pludselig så man gråt alle vegne. Først krukker og plantetrug og havepynt. Så fandt vi ud af, hvad de gråløvede planter kan gøre. Sølvsalvie, lammeøre, sølvlyng/vindheks, angel wings, karryplanten, artemisia og mange flere. Jeg tror aldrig, jeg bliver træt af gråt – undtagen når grå skyer dækker himlen i for mange dage i træk.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Shades of grey”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: