Tarteletter med fasan og rodfrugter

Vi nærmer os hastigt slutningen på rækken af opskrifter fra vores fødselsdagsfrokost med naboer og venner. Der er kun to tilbage, og i dag handler det om tarteletter med fasan.

Oktober er den måned, hvor jagten på fasaner går ind, og det var oplagt at lave ‘noget med fasan’, da husbonden og Rosie kom hjem fra jagt med sådan et par stykker kulørt fjerkræ.

Har man ikke en jæger i huset, kan man selv jage fasaner i supermarkedet. Der er de også meget nemmere at fange.

Tarteletfyldet er egentlig bare en gryderet med fasan, serveret i tarteletter med en persilledusk til pynt. Baseret på opskriften restemad med fasan.

Nu skulle der laves gryderet til mange, så lidt rester kunne ikke gøre det. Derfor tilberedte jeg to fasaner efter opskriften Fasan på den allerbedste måde, men kun frem til det punkt, hvor kødet var kogt mørt – altså fra punkt 1 – 6.

Til 12 personer skal man bruge:
2 fasaner, hver delt i 4.
500 g blandede rodfrugter – gulerød, persillerod, selleri
1 stor porre
3 dl fløde

Tilbered som sagt først fasanerne som i opskriften på Fasan på den allerbedste måde fra punkt 1 – 6, til både bryststykker og lårstykker er kogt møre. Pil derefter kødet fra benene og skær det i passende små stykker. Si og gem kogelagen.

Gå nu videre til opskriften på restemad med fasan. Svits rodfrugterne og hæld kogelagen over. Lad rodfrugterne koge næsten møre og tilsæt fasanstykkerne og fløden. Lad det koge godt sammen, smag til med salt og peber og jævn med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Jeg gav stuvningen en dråbe kulør – for det kunstneriske indtryk.

Så er det bare at åbne pakkerne med tarteletter, fylde dem og drysse lidt persille over. Eller at sende et fad med tarteletter rundt og lade skålen med tarteletfyld følge efter. Det valgte jeg, og derfor er der heller ingen billeder.

Det virker nemlig en smule åndssvagt at styrte rundt og tage billeder af maden ved bordet, når der er gæster.

Persille har jeg da et billede af, og du har sikkert fantasi nok til at forestille dig en tartelet med fyld?

For ikke ret mange år siden var det meget dyrt at trykke billeder i bøger, og der var masser af kogebøger helt uden billeder. Der er for eksempel ingen billeder i Den Grønne Syltebog, eller Den Hvide Frokostbog – og det er nok de kogebøger, jeg nødigst ville undvære.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Tarteletter med fasan og rodfrugter”

 1. Tarteletter er bare godt, og det er heldigvis moderne igen, så jeg ikke føler mig som en gammeldaws bedstemor.
  Jeg har lavet vildtversionen med andebryst i mangel af egen jæger og adgang til velassorteret supermarked med fasankød 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. De er også meget nemmere at fange i supermarkedet – men husk stadig at gå dem igennem for hagl.
   I det hele taget er der meget, man kan servere i tarteletter udover den traditionelle med høns og asparges…
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: